Bu korumacı his gözlerimi yaşartırken ulusal basında çıkan şu haberler geldi gözümün önüne ve ağlamaya başladım;
“NT’nin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 18 yaşındaki N.Y.'nin bebeği kürtajla alındı. N.T., evlenme vaadini yerine getirmediğini söylediği N.Y.'nin şikayeti üzerine tutuklandı.
Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 14 yaşındaki K.Ç ve 15 yaşındaki B.K'yı kandırıp tecavüz ettiği öne sürülen 56 yaşındaki N.T yakalandı.
İsimleri belirlenemeyen şahıslar, İzzet Baysal Yetiştirme Yurdu'nda kalan ve reşit olmayan B. K. ve H. G. isimli iki kız çocuğuna tecavüz ettiler. Ayrıca alınan bilgilere göre, H. G. isimli kız çocuğunun özürlü olduğu ve B. K. isimli çocuğun da psikolojik rahatsızlığının olduğu öğrenildi.
Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 16 yaşındaki K.T. ile zihinsel engelli 15 yaşındaki S.Ö. hakkında, aynı yurtta kalan zihinsel engelli 3 öğrenciye tecavüz ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. K.T. tutuklanırken, S.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tecavüze uğradığı iddia edilen 3 öğrenci başka yurda nakledildi.
Bursa'da yetiştirme yurdunda kalan 17 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen görevli hakkında 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Mağdur S.K. evlenme vaadiyle kandırıldığını söylerken, anne S.K ise, "Her yurda düşen kızın ırzına mı geçilir? Ben onların babalarından çok devlete güveniyordum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Kars yetiştirme yurdunda kalan lise öğrencisi kıza tecavüz olayıyla çalkalanıyor. İddiaya göre, halime- arslan yıldız çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdu’na, Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nden koruma amaçlı olarak gönderilen 16 yaşındaki lise öğrencisi n.k.’ye, aralarında siyasetçi yakınları, gazeteci ve askerlerin de bulunduğu 10 kişi 8 ay boyunca tecavüz etti.
Denizli'de tekstil işçisi Sabahattin M., dövdüğü için devlet tarafından koruma altına alınıp, Isparta'nın Atabey İlçesi'ndeki 60'ıncı Yıl Sadık Doğan Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen 16 yaşındaki kızı S.M.'nin, tecavüz sonucu hamile kalıp, kürtaj olduğunu iddia etti. Sabahattin M., olayı örtbas etmeye çalıştıklarını ileri sürdüğü yurt yetkilileri ile Atabey İlçe Emniyet Amirliği hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.”
İşte bunlar da devletin kimsesiz ya da korunmaya muhtaç çocuklara açtıkları evler.
Anası babası, aklı fikri olan insanları kendi seçimlerinden korumayı görev edinenler,
Asıl korunmaya muhtaç olanlarla ne kadar ilgileniyor?
Her Gününüz Güzel Olsun.