Kozan Belediye galibiyetiyle son maçlar öncesinde Play-Off’a kalmayı garantileyen Çorum Belediyespor, sıralamayı belirleyen maçta haftalar önce şampiyonluğunu ilan eden Sancaktepe Belediyespor’a evinde yenilirken, Play-Off’taki rakibi İzmir’in köklü kulüplerinden Altay oldu.

Cumartesi günü olması ve Belediyespor’un Play-Off’u garantilemesi nedeniyle maça ilgi oldukça azdı. Çorum Belediyesporlu futbolcuların şampiyon takımı sahaya çıkarken alkışlamaları centilmence bir hareketti.

Teknik Direktör Gürses Kılıç, Play-Off maçını düşündüğü için Sancaktepe Belediye karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Henüz 7.dakikada Çorum Belediyesporlu Ali Kemal’in büyük hatası sonucu Nuri topu ağlara yollayarak konuk takımı öne geçirdi. 4 dakika sonra Salim’in şık golüyle skora denge gelirken, ilerleyen dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takımın da beraberliğe razı bir görüntü içerisinde mücadele ettiği maçın 36.dakikasında bu kez kaleci Burak’ın hatası sonucu Umut Kıral konuk takımı öne geçirdi.

Çorum Belediye devrenin kalan süresinde beraberlik golü için ataklarını sıklaştırırken, Burak Gündoğdu’nun bir kafa vuruşunda kaleciyi de geçen topu savunma çizgiden çıkartınca ilk yarı Sancaktepe Belediye’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan Çorum Belediyespor, 50.dakikada Çağrı ile karşı karşıya pozisyondan yararlanamazken, Mertcan ve Yakup Alkan’ın oyuna girmesiyle Belediyespor skoru lehine çevirmeye çalıştı ancak olmadı.  Çorum Belediye iyi kapanan rakip savunmayı aşamadı ve Sancaktepe Belediye sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Çorum Belediyespor’un en gayretli futbolcusu Burak Gündoğdu olurken, gerekli desteği alamayınca çok arzuladığı golü bir türlü bulamadı.

Sezonun ilk haftalarındaki etkisini her geçen hafta yitiren ve son haftalarda dibe vuran Sebahattin’in sanki çok iyi oynamış da hocasının oyundan almasına direkt soyunma odasına giderek gösterdiği tepkiye bir anlam veremedim.

Çorum Belediye sezonu 5.sırada tamamlayarak Play-Off’ta İzmir temsilcisi Altay’la eşleşti. Gönül isterdik ki, Ankara Demirspor’la eşleşsin. Ankara’nın Çorum’a daha yakın olması ve yine Ankara’da çok sayıda Çorumlunun yaşaması seyirci açısından bir avantaj olabilirdi. Ama hedef 2.Lig’e yükselmekse rakip ayırımı yapmamak lazım.

2.Lig’e direkt yükselme şansını kaçıran Çorum Belediyespor’un önünde Play-Off’tan da olsa hedefe ulaşma fırsatı var. Son 2 sezonda Play-Off’ta başarılı olamayan Belediyespor umarım bu kez başarır.

Perşembe günkü Altay maçında taraftar desteği şart. Çorumluların hafta içi olmasına rağmen tribünleri doldurmaları lazım. Umarım tribünler dolar ve Belediyespor rövanş için avantajlı bir skor alır.