Üst üste alınan başarısız sonuçlardan sonra Çorumspor’un başına Halit Kılıç getirildi. Halit Kılıç nezaretindeki Çorumspor ilk sınavında Tokat deplasmanında 2-0 kaybetti. İkinci maçında ise sahasında Konya Torku Şekerspor’a 2-1 yenildi. Görünen o ki, alınan sonuçların teknik heyetle bir alakası yok. Eldeki malzemenin kalitesi ile ilgili bir durum. Halit Hoca ile değişen tek şey, Çorumspor takım olarak daha çok ileri çıkıp savunma ağırlıklı oyundan kurtulmuş. Gol yollarında bireysel becerisi olmayan futbolcusu olmadığından gol yollarında etkisiz kalıyor.

Konya Torku Şekerspor maçında, havanın da iyi olması nedeniyle önceki maçlara oranla daha çok seyircinin tribünlerde yer aldığı görüldü. Seyirci gerekli tribün desteğini verdi.

Çorumspor henüz 1. dakikada Fatih’le net bir fol pozisyonundan yararlanamadı. Çorumspor, kalesinde hiç pozisyon görmemişken golü yedi. 37. dakikada kaleci Serkan’la Ömür arasındaki anlaşmazlık sonucu Ömer topu filelere gönderdi. Bu sezon ikinci kez kaleye geçen Serkan golde hatalı ama tecrübeli Ömür de riske girmemeliydi.

Çorumspor’da Fatih Bolat çok genç bir kardeşimiz. Sürekli ilk onbirde yer buluyor. Sanırım iyiden iyiye havaya girmiş, ayakları yere basmıyor. Saha içerisinde yaptığı hareketler arkadaşlarının moralini bozuyor, kendi performansını ise düşürüyor. Bulduğu bu şansı çok iyi değerlendirmeli. Kumaşı iyi ama böyle devam ederse kaybolup gider. Benden ağabey nasihati. Alihan da önceki maçlara oranla düşüşteydi. Yine, Ali Koçak’ta haftalardır yaşanan düşüş tüm hızıyla sürüyor. Erol bir türlü toparlanamadı. Tüm bunlara karşılık Ceyhun’un ise yükselişi sürüyor. Yine sahada basmadık yer bırakmadı.

Teknik Direktör Halit Kılıç’ın ikinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale edeceğini düşündük. Ama ilk oyuncu değişikliğini 67. dakikada Fatih Bolat’ın yerine Osman Seçgin’i alarak yaptı. Bu değişiklik Çorumspor’un hücum gücünü artırdı. Nitekim 88. dakikada Osman Seçgin Çorumspor’un beraberlik golünü attı.  Tam 1 puan geldi derken, 90. dakikada konuk takımın ikinci golü geldi. Golde, kaleci Serkan’ın ve savunmanın hatası büyüktü.

Halit Hoca tek oyuncu değişikliği ile yetinmeyip Gökhan ve Ubeydulah’ı da oyuna almalıydı diye düşünüyorum. Hatta haftalardır kötü oynayan Ali Koçak’ı kulübeye çekip ilk onbirde Onur’a da görev verebilirdi.

Sonuçta Çorumspor kazanmak zorunda olduğu bir maçı daha kaybetti. Bu yenilgi ligde kalma umutlarını iyiden iyiye azalttı. Görünen o ki, bu hasta zor ayağa kalkar.