Çorum Belediyespor, şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen ilk 6 haftada 3.kez puan kaybetti. Bırakın grubu, ligin üstünde bir kadroya sahip olan Belediyespor’un bu gidişle işi çok zor.
Cizrespor maçını internet üzerinden yapılan canlı yayında izleme imkânım oldu. Elbette yerinde izlemediğim bir maçla ilgili değerlendirme yapmayacağım. Ancak Belediyespor’u gün be gün hedeften uzaklaştıran yanlışları da gündeme getirmek görevim.
Sezon daha başlamadan kamuoyunda şöyle bir endişe vardı: ‘Takım çok iyi ama Serdar Hoca bu işin altından kalkabilir mi?’ O zaman Serdar Hoca’yı en çok savunanlardan biri de bendim. Ama dün itibariyle ben de aynı endişeyi taşımaya başladım. Çünkü Belediyespor’un bir oyun planı yok. Bunu dün de gördük. Tamamen futbolcuların bireysel becerilerine dayalı bir sistem söz konusu.
Serdar Hoca 20 futbolcu aldırdı. Yani bol alternatifli, her sisteme uyacak bir futbolcu portföyüne sahip. Ancak geride kalan maçlara baktığımızda oyundan çıkanlarla girenlerin bile hep aynı isimler olduğunu görüyoruz. Takım galipken de giren ve çıkan isimler aynı, berabere iken de, yenik durumdayken de. Sanırsınız koskoca Belediyespor’da başka oyuncu yok. Dünkü maçın oyuncu değişikliklerine bir bakın Allah aşkına. Gol atmak zorunda olan takımda 2 orta saha, 1 kanat oyuncusu oyuna giriyor. Çıkanlar da kanat ve orta saha oyuncuları. Bir takımın B planı, C planı olmaz mı!
Adaletin olmadığı yerde başarı da olmaz diye düşünenlerdenim. Dünyanın hiçbir yerinde formda oyuncu kesilmez. Adam takımı önde iken yok yere kırmızı kart görüyor ve 3 maç ceza alıyor. Yerine oynayan oyuncu her maçta üst düzey performans sergiliyor ama bakıyorsunuz hem de en iyi oynadığı maçtan sonra kulübede. Takımının kaderiyle oynayan oyuncu yine ilk onbirde. Demek ki, bazı futbolcuların forması garanti. Birileri ağzıyla kuş tutsa oynayamaz, birileri de her şeye rağmen oynar. Ben bu durumdan bunu anlıyorum. Muhtemelen diğer futbolcular da böyle anlıyordur.
Ligin 6 haftası geride kaldı. Üst düzey bir kadroya sahipsin ve 3 maçta puan kaybediyorsun. Yani yüzde 50 yüzde 50. Bu performans Belediyespor’u şampiyon yapar mı bilemem ama Serdar Hoca takıntılarından vazgeçmediği sürece işinin zor olduğundan eminim.