Grubun en çok berabere kalan iki takımından biri olan Çorum Belediyespor, sahasında İstanbul temsilcisi Çatalcaspor’u Oğuzhan’ın penaltıdan attığı golle zor da olsa 1-0 yenerek 4 haftalık beraberlik serisine son verirken, sahasında ikinci, toplamda üçüncü galibiyetini aldı.
Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunun yanında, son haftalardaki form düşüklüğü nedeniyle Turgay da maça yedek kulübesinde başladı. Bu kadar eksik karşısında taşlar elbette yerinden oynadı. Açıkta izlediğimiz Buğra genelde bek oynadı. Nedim de eski görev yeri olan stopere döndü.
Belediyespor maça oldukça etkisiz başladı. Çatalcaspor ise tempoyu yükseltmeye çalıştı. Nitekim özellikle ilk dakikalarda Çorum Belediyespor ceza sahası civarından birçok duran top kazandılar. Orta sahanın üretken olamaması ve kanatların iyi çalışmaması nedeniyle en büyük gol umudu olan Çağlar topla fazla buluşturulamadı. Haliyle Belediyespor rakip etkili olamadı.
Genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın 39.dakikasında gelişen Belediyespor atağında, Oğuz ceza sahasında topu elle oynayınca pozisyona çok yakın olan Hakem Volkan Okur tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Oğuzhan, Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi. Zaten penaltı da olmasa Belediyespor’un gol atacak hali yoktu.
İkinci yarıda Çorum Belediyespor ikinci golü bulmak yerine zaman geçirmeye yönelik oynadı. İlk yarıdaki oyunun aksine, topu yeren indirip ayağa oynamaya başlaması üzerine daha derli toplu bir görüntüye büründü.
Çatalcaspor ise beraberlik golü için tüm riskleri alırken, özellikle orta sahada kaptıkları toplarla Belediyespor kalesinde gol aradılar. 50.dakikada bu düşünceleri az daha gerçekleşiyordu. Oyuna ikinci yarıda giren Muhammed, çok net bir pozisyonda yakın mesafeden topu auta atarak takımı adına beraberlik fırsatından yararlanamadı.
Belediyespor orta sahasında Furkan ve Oğuzhan fizik olarak oyundan düşünce rakip takım, Çorum temsilcisinin yarı alanında daha çok görülmeye başladı. Savunmanın göbeğinde İmam-Nedim ikilisinin uyumu ve önlerinde oynayan Okan’ın hırslı futbolu rakibe gol şansı tanımadı.
Ligde ilk kez kesik yiyen Turgay, oyuna 72.dakikada Buğra’nın yerine girerken, takıma bir katkı sağlayamadı. Yani formsuzluğu devam ediyor. Anlamadığım bir nokta da, kenar yönetiminin, Kıvanç dururken haftalardır kadroya giremeyen Enderi kurtarıcı olarak saha sürmesiydi.
Ligde 10 hafta geride kaldı. Ancak Belediyespor kadroda da istikrarı henüz yakalayamadı. Bunda sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu elbette önemli etken ama bu istikrarsızlık doğrudan skora yansıyor.
10 haftada sadece 3 galibiyet alabilen Çorum Belediye, 3 maçı da 1-0, yani zar zor kazandı. Gümbür gümbür oynayarak rahat kazandığı bir maç yok. Goller genelde duran toplarda ve savunmacılardan. Kenar yönetiminin bir an evvel bu duruma çare bulması lazım. Yoksa şampiyonluğa oynayan bir takımın 10 haftada 15 puan kaybedilmesi normal bir şey değil.
Maçın hakemleri, uyumsuzdu. Genelde birbirlerine ters düşmelerine rağmen sonucu etkileyecek bir hata yapmadılar. Penaltı kararı doğruldu.