Ligin yenilgisiz iki takımından biri olan Hekimoğlu Trabzon karşısında sezonun en iyi futbollarından birini oynayan Çorum FK, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Alınan 1 puan altın değeri taşısa da, kaçan 2 puana üzülmemek elde değil.

Maçtan önce çoğu kişi 1 puana “iyi sonuç” diyordu. Ama maçtan sonra bu düşüncede olanlar kaçan galibiyete üzülmüştür. Benim maç öncesindeki düşüncem de Çorum FK’nın yenilmeyeceği yönündeydi. İkinci öngörüm ise Çorum FK’nın galibiyeti şeklindeydi. Doğrusu, Sarıyer ve Ergene Velimeşe maçlarından sonra sezonun en rahat galibiyetlerinden biri olabilirdi. Ama, şu son vuruşlardaki yetersizlik 2 puana daha mal oldu.

Özellikle ilk yarıdaki futbol gerçekten mükemmele yakındı. Sol tarafı pek kullanamadı Çorum FK. Sağdan da gelişen etkili ataklarda da bitiricilik yoktu. Ama oyunun kontrolü Çorum FK’daydı. Burak ve Halil İbrahim biraz dikkatli olabilseydi, fişi ilk yarıdan çekebilirdi Çorum FK.

Bugüne kadar, attığı gollerin üçte ikisini ikinci yarılarda bulan Hekimoğlu Trabzon, Çorum FK karşısında da bu geleneğini sürdürdü. Devreye etkili başlayan Karadeniz ekibi, 66.dakikada Mustafa Ethem’in kaleci Hasan Hüseyin’den dönen topunu Hakan Yavuz’un ağlara göndermesiyle öne geçti.

Çorum FK, gole çabuk reaksiyon gösterdi. 3 dakika sonra Batuhan’ın ceza sahasında düşürülmesi üzerine kazanılan penaltıyı Batuhan net bir vuruşla, ters köşe yaparak gole çevirip skora denge getirdi. 1-1 devam eden maçın son dakikasında Halil İbrahim pasını aktarabilse 3 puan gelecekti ama olmadı.

Aslında, Halil İbrahim’in son dakikadaki pozisyonu, Çorum FK’nın bu sezonki genel sorununun özetiydi. Sezonun genelinde olduğu gibi, bu maçta da final paslarındaki yanlış tercihler ve bitiricilik noktasında, son vuruşlardaki yetersizlik Çorum FK’yı liderlikten etmiş durumda. Umarım şampiyonluktan da etmez.

Bu maçla ilgili olarak futbolcuların performanslarını tek tek değerlendirmeyi uygun bulmuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, Burak ve Halil İbrahim biraz dikkatli olsalardı, Trabzon’da sezonun en rahat galibiyetlerinden biri alınabilirdi.

Maçın hakemi, genel olarak iyi bir yönetim gösterdi gibi görünse de, yediğimiz golden önce Atakan’a faul yapıldığını, İsmet’in ise ikinci sarısının ağır olduğunu düşünüyorum.

Dediğim gibi, maçtan önce 1 puana kimse hayır demiyordu. Ama bugün beraberliğe üzüldük.

Burada bir eleştirim de Ahmet Hoca’ya olacak. Bu kez kulübede hamle oyuncusu olmasına rağmen, tek oyuncu değişikliği yapmasına anlam veremedim doğrusu. İki kanat da iyi değilken, en azından Mikail’i sahaya sürmemesini yadırgadım.

Devrenin son 4 haftasına girilirken, Çorum FK kâğıt üzerinde daha kolay rakiplerle karşılaşacak. Bu maçlarda 10 puan bile, ikinci yarı için şampiyonluk umutlarını taze tutar.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen takımın puantajdaki konumu başarıdır. Ancak, puan farkının 7’ye çıktığını da unutmamak lazım. Deplasman performansı gayet iyi, iç sahadaki kayıplara çözüm bulunduğunda, Çorum FK’nın şampiyonluk yolunda daha net adımlar atacağını düşünüyorum.