Ve nihayet mutlu son… Yıllardır “2.Lig umutları başka bahara kaldı” şeklinde manşetler atardık. Bu kez sayfalarımızı şampiyonluk haberleri süsledi... Ne büyük mutluluk… Kazanılan şampiyonlukta zerre kadar payı bulunan herkesin emeğine sağlık, teşekkürler…

Normalde yazılarımı haftanın ilk günü yazarım. Ama bu kez, bir şeyleri daha iyi gözlemlemek ve daha emin olmak için bilerek bekledim. Ve artık bir şeylerden daha eminim… Bu takımı kimler istiyor, kimler istemiyor, kim ne yaptı, kim ne yapmadı artık eminim. Bu sahte Çorumspor sevicilerini hasetleri ile baş başa bırakıp şampiyonluğun tadını çıkaralım…

Harika bir atmosferde oynanan final maçında şampiyonluk iki tarafa da gitti gitti geldi. Yeni Çorumspor maçın genelinde hep dezavantajlı duruma düşmesine rağmen her seferinde rakibin avantajını kırmayı başardı.

Maçın genelinde oyun olarak Serik Belediye, mücadele olarak da Yeni Çorumspor üstündü. Beklediğim gibi uzatmalara giden maçın sonucunu penaltılar belirledi. Tıpkı Eşref’in kırmızı kart görmesinden sonra olduğu gibi Kaan’ın kaçırdığı penaltıda da tepemizden kaynar sular dökülür gibi oldu ama Onur Tekin bizleri yeniden umutlandıran ve ardından 2.Lig kapısını ardına kadar açan kurtarışları yaparak gecenin kahramanı oldu. Bravo Onur… Ellerine, emeklerine, yüreğine sağlık.

Yakup Alkan’ın Yeni Çorumspor’un 2.Lig’e yükseldiğini ilan eden penaltıda topun ağlarla buluşmasıyla birlikte film koptu zaten. Ağlayanlar, bağıranlar, üzülenler, yerde yatanlar, havalara sıçrayanlar… Müthiş bir atmosferdi. Bu duyguyu tekrar yaşamak için 12 yıl bekledik. Ama değdi.

Yeryüzünde yaşayan gerçek Çorum ve Çorumspor sevdalılarına bu tarifi mümkün olmayan sevinci yaşatan başta Başkan Fatih Özcan, 2.Başkan Mustafa Şeker, Sportif Direktör Hamit Işık, Kulüp Menajeri Oğuzhan Yalçın, yöneticilerden Mustafa Ercan, Salim Koldaş ve Tuncay Koçak’ın yanı sıra, teknik direktör Bahri Kaya, yardımcıları, futbolcular, kulüp çalışanları, sezon içerisinde belli aralıklarla görev yapan teknik direktörler Fahrettin Sayhan, Mehmet Aurelio ve Ersin Küçükoğlu ve yardımcılarına teşekkür ediyorum.

Haber ve fotoğraf konusunda kulüple aramızda köprü görevi gören sevgili Ali Atan ve tüm deplasmanlara gidip canlı yayınlarla Çorumluların maçları izlemelerini sağlayan Çorum Gündem ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Tabi taraftarın payı da göz ardı edilemeyecek kadar çok. Onlara da teşekkürler… Yaz kış, yağmur çamur demeden takımın peşinden gittiler ve destek verdiler. Teşekkürü hak edip ismini yazmadıklarım mutlaka vardır. Kimse kusura bakmasın ve art niyet aramasın. İlk etapta aklıma gelen isimler bunlar.

Ortada bir şampiyonluk var. Çorumluların 12 yıl boyunca hasretle beklediği bir şampiyonluk. Bu şampiyonluk öyle kolay kazanılmadı. Bırakın hikâyesini yazmayı, romanını yazmaya kalksak anlatamayız.

Ne emekler, ne paralar harcandı. Yaşanan zorlukları, çileyi, sıkıntıyı yaşayanlar biliyor. Destekliyormuş gibi görünüp arkadan kuyu kazanlara rağmen bu takım şampiyon oldu.

Düşünün, taraftara otobüs bile verilmedi. Ha, verenlerden de Allah razı olsun. Ama esas vermesi gerekip de kafasını kuma gömenleri unutmayacak bu memleket, unutmayacağız. Ne oldu, siz otobüs vermeyince gidemedi mi taraftarlar Adana’ya? Şampiyon olamadı mı bu takım? İşte tüm bunlara karşı ortaya çıkan başarıya sadece şampiyonluk gözüyle bakarak değerlendirme yaparsak eksik kalır. Bunun adı olsa olsa söke söke şampiyonluk olur.

Gelecekle ilgili umutlarım ise dağlar kadar büyük deyip devam edelim. Sadece umut mu? Hayır, somut gelişmeler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sadece şunu söyleyebilirim ki, bu şampiyonluk sadece bir başlangıç. Hayal gibi görünen başarılar, gerçek Çorumluları ve Çorumspor sevdalılarını bekliyor. İpucu mu? Süper Lig diyeyim gerisini ilgili kişilere bırakayım.