Ligin ilk maçında sahasında Muğlaspor’u 2-1 yendiği maçta futboluyla eleştirilen Çorum Belediyespor, ilk deplasman maçında sınıfta kaldı. Ligin en genç takımlarından biri olan 1461 Trabzon’a konuk olan Çorum Belediye’yi fark yemekten kaleci Onurcan kurtarırken, alınan sonuç tam bir hüsran oldu.

1461 Trabzon’un koşan ve dikine oynayan takımının Çorum Belediye karşısındaki futbolunu ve aldığı sonucu görünce şampiyonluk için maliyetli kadro kurmanın şart olmadığına kanaat getirdim. Demek ki, genç bir kadro ve doğru bir yapılanma ile hedefe varılabilir. 1461 Trabzon şampiyon olur veya düşer, onu bilemem. Ama çocuklar top oynuyorlar, mücadele ediyorlar. Bizim takımda bu yok.

Çorum Belediye’nin 1461 Trabzon maçındaki görüntüsü gol bulmaktan çok uzaktı. Bu oyun anlayışı ile diğer maçlarda da çok zor gol bulur. Kaleci Onurcan farkı önleyen isimdi. Bunun yanında savunmada biraz Mümin Talip görevini layıkıyla yaptı. Belediyespor, Trabzon’daki görüntüsüyle acemiler mangasından farksızdı. Ligin ikinci haftası geride kaldı ama henüz oturmuş bir sistemden bahsetmek mümkün değil. Futbolcular birbirini tamamlayacak özellikte değiller. Bu takım nasıl toparlanacak bilmiyorum, onu da Fahrettin Hoca bulacak. Eğer bir an önce gerekli önlemler alınmazsa, korkarım bu sezon da boşa gider.

Trabzon’a kadar gelip takımlarını destekleyen taraftarlara ayrı bir parantez açmak istiyorum. Maç boyunca hiç susmadılar. Futbolcular sahada yokları oynarken bile onları ateşlemek ve moral vermek için çabalayıp durdular. Yenilgiye rağmen futbolcuları tribüne çağırıp güvenlerini yinelediler. Bunu her taraftar yapmaz. Artık bu taraftarı üzmeyin.