Çorum Belediyespor, Kütahyaspor beraberliğinden sonra Bayburt Grup Özel İdare’ye 1-0 yenilerek evindeki son iki maçta galibiyet alamazken, ileride çok arayacağı puanlar kaybetti. Bu gidişle Play-Off zor görünüyor.

Çorum Belediye, lig tarihinde hiç yenemediği Bayburt temsilcisi karşısında maça iyi başlayamadı. Daha diri ve mücadeleci bir görüntüdeki Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, önce orta alan, sonra da oyun üstünlüğünü ele aldı. Belediye, rakibin ikinci yarıdaki baskısını ise kıramadı. Sakatlığından dolayı oynayamayan kaptan Emrullah’ın eksikliği fazlasıyla hissedilirken, orta sahanın sorumluluğu verilen Ali Kemal ve Selim’in başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Orta saha olmayınca ne kanatlar çalıştı, ne de hücum hattı iş yapabildi. Çorum Belediye koskoca devrede iki cılız atak geliştirebildi.

Gürses Hoca ilk yarıda dökülen kadroyu ikinci yarıda da sahaya sürdü. Bizim gibi o da sadece maçı seyretti. Aramızdaki tek fark, o ayakta ve kollarını bağlayarak izledi, biz oturarak seyrettik. Demek ki, takımın oynadığı oyundan memnundu.

Belediyespor, kaptığı topları iyi kullanamadı, topu kullanacak, takımı uykudan uyandıracak oyuncu da olmadığı için bir türlü toparlanamadı. Kör dövüşü şeklinde geçen maçta “sabaha kadar oynansa gol olmaz” dediğimiz anlarda rakip takım, kaleci Sercan’ın büyük hatası sonucu golü buldu. Batuhan, Sercan’ın ikramını geri çevirmedi ve takımını galibiyete taşıyan golü attı.

Çorum Belediye, Yakup Alkan’ın uzatmalarda karşı karşıya pozisyonda topu auta atması üzerine sahadan puansız ayrıldı.

Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, takım tertibi, oyun anlayışı ve oyuncu değişikliklerinde büyük hatalar yaptı. Belediyespor’un şiddetle gole ihtiyacının olduğu bölümde golcü Burak’ın oyuna girmesini bekledik ama stoper Akın çıktı, sol bek Hüseyin oyuna girdi. Herkes gibi biz de şaştık kaldık.

Maçın son bölümlerinde taraftarlar yönetimi ve hocayı istifaya çağırdı. Demek ki, artık onların da sabrı taştı. Haklılar da. Sezonun sonuna geldik ama Belediyespor’un sahada ne oynadığını biz bile bazen çözemiyoruz. Futbolcu ne oynadığını bilmiyor, kimsenin hedefe inancı kalmamış. Bu böyle gitmez, gitmemeli.

Maçın hakemi, çok deneyimli olmasına rağmen berbat bir yönetim sergiledi. Verdiği ve vermediği kararlarla iki takımı da çileden çıkarttı. İlk yarıda çaldığı düdükleri ikinci yarıdaki benzer pozisyonlarda çalmayarak kendiyle çelişti. Neden sürekli klasman düştüğünü şimdi daha iyi anladım.