Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’un İstanbul deplasmanında Sancaktepe Belediyespor’a 3-2 yenildiği maçtan sonraki yazımda “ders olsun” diye yazmıştım. İzmir deplasmanında Balçova Belediye karşısında gördük ki, hiç de ders alınmamış. Aynı hatalar zinciri devam ediyor. Balçova Belediye’ye 1-0 yenilen Çorum Belediye, lider Düzyurtspor’un yenildiği haftada zirve ile puan farkını azaltma fırsatından bir kez daha yararlanamazken, Darıca Gençlerbirliği ve Manavgat Evrensekispor’la arasındaki puan farkı ise bir anda 1’e düştü.
Çorum Belediye, sezonun ikinci yarısında oynadığı 4 maçta da iyi futbol oynamadı. Buna, 5-0’lık Orhangazispor maçı da dahil. Ortaya çıkan bu durumda, teknik heyetin de formsuzluğunun payı çok büyük. Böyle devam ederse, korkarım ki ilk 5 bile hayal olur.
Balçova Belediye maçına dönecek olursak, cezalı olan M.Akif’in yerine Okan ilk 11’de forma giydi. Furkan’ın yerine ise Oğuzhan Yalçın ilk 11’de yer aldı.
Yağmur nedeniyle ağırlaşan zeminde top kontrolünün zorlaşmasının yanında futbolcular ayakta kalmakta bile zorlandı.
Çorum Belediye’de orta sahanın çok kötü olması, defansın ve ofansın da dengesini bozdu. Kaleci Çağrı gününde olmasa, ortaya çok farklı bir skor da çıkabilirdi. Ligde kalma mücadelesi veren rakip karşısında farkı kaleciniz engelliyorsa, şampiyonluktan bahsetmek hayalcilikten öteye geçmez. Ortada ciddi sorunlar var demektir.
İkinci yarıda, maç 25 dakika boyunca orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da beraberliğe razı bir görüntüdeydi. Ta ki, İmam kırmızı kart görünceye kadar. 10 kişi kalan Çorum Belediye, 1 puanı koruma telaşına düşünce geriye yaslandı. Rakip takım, oyunu tamamen Çorum Belediye yarı alanına yıktı. Sağlı sollu ataklarla etkili olmaya çalıştı. Özellikle, Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın’ın kardeşi Seyfettin Serkan Akın, Yakup’un savunduğu kanadı deyim yerindeyse otobana çevirdi.
Kalesinde devleşen Çağrı üst üste pozisyonlarda gole izin vermezken, maçın berabere biteceğini bekliyordu herkes. Ama 88.dakikada Seyfettin’in pasında Okan şık bir vuruşla topu Çorum Belediyespor filelerine gönderince tüm umutlar yıkıldı.
Alınan 1-0’lık yenilgiden sonra zirve ile puan farkını 2’ye indirme fırsatından yararlanamayan Çorum Belediye, sergilediği futbolla da açıkçası umut vermedi.
Düşünün, şampiyonluğa oynayan bir takım, ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında koskoca ikinci 45 dakikada tek bir pozisyon bulabildi. Onda da top Gökhan’ın göğsüne çarpıp auta çıktı.
Islak zeminde, uzaktan şutlar çok önemlidir. Ama bakıyorsunuz koskoca 90 dakikada kaleye atılan sadece 2 cılız şut var. Kenar yönetim bunları görmüyor mu? Sahaya çıkan onbir ve yapılan oyuncu değişiklikleri akıllara zarar. Oyuncular kadar Sedat Hoca da çok formsuz. Kadro içi rekabet ortamı yok. Giren ve çıkan oyuncular neredeyse her maçta aynı. Eğer hedef gerçekten şampiyonluksa, kadronuz geniş olacak. Genişlik sadece oyuncu sayısıyla ilgili bir durum değil. Hazır oyuncu sayısı önemli. Bu da Sedat Hoca’nın işi.
Takım ve Sedat Hoca kadar yönetim de formsuz. Maalesef yönetimde de ciddi sorunlar var.