Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile Yeşilçam filmlerinin unutulmaz isimlerinden Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Sinan Bengier, Selahattin Taşdöğen, Teoman Ayık ve Engin Yüksel, önceki gün Hitit imparatorluğuna başkentlik yapan Hattuşa ören yerini gezdi.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arsan ile çok sayıda konuğun katıldığı etkinlikler kapsamında ilk olarak Boğazkale’de Hititler’e ait en önemli yerleşim birimlerinden birisi olan Hattuşa ören yeri ve Yazılıkaya tapınağı gezildi. Yeşilçam’ın yıldızları, Hattuşa’ya hayran kalarak, daha önce de Çorum’a geldiklerini ancak bu bölgeyi gezmediklerini söylediler.

Hattuşa’nın gezilmesinin ardından tarihi Hitit surları önündeki etkinliğe geçildi. Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ve bando ekibinin müthiş konseriyle başlayan etkinliğin devamında nostaljik açık hava sinema gösterimi yapıldı. Davetlilere çeşitli ikramların yanı sıra gazoz ikram edildi.

Etkinliğin sonunda ise protokol üyeleri tarafından Yeşilçam yıldızlarına plaket verildi.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim