Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile Yeşilçam filmlerinin unutulmaz isimlerinden Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Sinan Bengier, Selahattin Taşdöğen, Teoman Ayık ve Engin Yüksel’in katılacağı etkinliklerle adeta Boğazkale Yeşilçam havasına bürünecek.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk yaptığı açıklamada; “Hattuşa Sinema Günleri ile ilkler imparatorluğu olan Hititlerin başkenti Hattuşa’yı sanat ve sinema dünyasında da gündeme getirmek istiyoruz. İlçede daha önce uluslararası filmler ve belgeseller çekildi. Hattuşa’yı tanımak ve tanıtmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz.

Hattuşa Sinema Günleri etkinliğimizle Boğazkale ilçemizde tarihi Hitit Surları önünde 22 Temmuz Cumartesi günü saat 19:30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterileri ve Bando ekibinin müthiş konseriyle başlayacak olan etkinliklerimiz nostaljik açık hava sinema gösterimi ile devam edecek.

Aynı gün çocuklar için gün boyu şişme oyun parkı, patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu dağıtımı olacaktır. Etkinliğimize katkı sunan Adana Büyükşehir Belediyesine ve Sinema Genel Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Soğukoluk etkinliklere tüm Çorumluları davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim