Tarihi Hattuşa Milli Parkı girişinde düzenlenen etkinliğe Vali Necmettin Kılıç, Çorum Milletvekilleri TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çorum Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Halil Yüksel, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.
Pazar akşamı yapılan final etkinliğinde, Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü ekipleri özel bir program düzenledi. Tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilafeti ile devam etti.
Daha sonra Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ve Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu birer konuşma yaptı. Boğazkale’de bir yıl devam edecek etkinliklerin ilkini yaptıkları programla sona erdireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tangazoğlu, gelen misafirlere hoş bir vakit geçirmeleri dileğinde bulundu.
Hattuşa’nın Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30. Yılını yapılan çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Kaymakamı Osman Aydoğan, “ Çorum Valiliği Başkanlığında yapılan turizm çalıştayı neticesinde bir yıllık bir program tertipledik. İstanbul’da resim sergisiyle başlayan tanıtım faaliyetlerimiz yıl içerisinde Ankara ve çeşitli illerde devam eden tanıtıcı faaliyetlerimiz bu akşam sona eriyor. Bu faaliyetlerimizde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Necmettin Kılıç da turizm çalıştayının yapılmasına katkı sağlayan milletvekillerine teşekkür ederek, başka bir programa katılmak üzere Boğazkale’den ayrıldı.
Boğazkale Kaymakamlığı tarafından etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Program, İstanbul tarihi Türk müziği topluluğu mehter ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim