Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Soğukoluk, “İlçemiz ve köylerinde tarımsal ürün yelpazesini genişletmek ve ürün desenini artırmaya yönelik olarak çiftçilerimizin farklı ürünlerle daha yüksek kazanç elde etmesi için çalışmalar yaptık. 80 dekar çörekotu, 17 dekar dane mısır ve 55 dekar kinoa bitkisi deneme üretimleri yaptırdık. 2 çiftçimize ise 1'er dekar örnek çilek bahçesi oluşturduk. Yaptığımız çalışmalarla deneme üretimi yapılan ürünlerin çiftçilerimize daha çok ekonomik getiri sağlayacağı ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Tohumların, üreticilere Kaymakamlık tarafından verildiğini hatırlatan Turan Soğukoluk, “Tohumları biz verdik, hasadını köylülerimiz yaptılar. İlçemizdeki çiftçilerimiz yeni ürün ekimi noktasında cesaret kazandılar. Bu çalışmalarda yoğun emek gösteren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz Ömer Bakırcı ile kurum personeline ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, yerli ve millî ürünlerin her alanda önem kazandığı mevcut süreçte, üreten bir ekonomi olmamız gerektiğine vurgu yaparak, “Hepimiz her alanda kendi kendine yeten, hiçbir ülkeye ve ürününe muhtaç olmayan bir Türkiye için çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim