Ziyarete, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İpek ve OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın katıldı.
Ziyaret kapsamında, Çorum’un Boğazkale ilçesinde Hattuşa’nın UNESCO Dünya Miras Listesine Girişinin 30.Yılı olmasına istinaden Boğazkale Kaymakamlığı tarafından ele alınan “UNESCO’nun 30.Yılında Hattuşa” isimli proje hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
“UNESCO’nun 30.Yılında Hattuşa” adıyla ele alınan proje kapsamında, ülkemizin köklü tarihi ve zengin kültürüyle uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum’un kültür turizmine katkı sağlayacağının belirtildiği konuşmada, “Günümüzden 7 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan ve Anadolu’da ilk organize devleti kuran Hititlerin Başkenti Hattuşa, Anadolu’nun kalbinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış olan ülkemizdeki 9 değerden biridir. Türkiye Turizm Stratejisi Belgesindeki değerlerden biri olan Hitit Medeniyetinin merkezi olan Çorum’da, Boğazköy-Hattuşa, Alacahöyük ve Ortaköy-Şapinuva ören yerleri başta olmak üzere yayla turizmi, av turizmi, trekking ve bisiklet turları yapılması için uygun ortamlar bulunmaktadır. Bu kapsamda bu proje ile Hattuşa-Boğazkale özelinde Çorum’da, yüksek katma değer potansiyeline sahip kültür-turizm değerlerinin öne çıkması hedeflendiği belirtildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim