Vali Necmeddin Kılıç da etkinliğin Cumartesi günü düzenlenen ayağına katıldı. Vali Kılıç ile birlikte milletvekilleri Salim Uslu ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Boğazkale Kaymakam Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan da etkinlikleri ilgiyle takip ettiler.

Etkinlikler kapsamında traktörle Hattuşa’da kısa bir tura katılan Vali Kılıç, Ankara Wolkswagen Dayanışma Derneği üyelerinden Yusuf Ağaoğlu’ un aracıyla küçük bir tur yaptı. Tüm kutlamaları büyük bir keyif ve ilgiyle takip eden Vali Kılıç balta ve ok atma etkinliklerine de katıldı. Temsili On İki Yeraltı Tanrısı ekibiyle de sohbet ederek onlardan tarihi bilgiler aldı.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, dünya medeniyet tarihinin altın sayfalarının Anadolu coğrafyasında yazıldığını söyledi.
6 bin yıl öncesinden bugüne kadar her bir medeniyetin sahip olduğu değerleri miras olarak bıraktığını dile getiren Arslan, “Anadolu’nun bu güzel mirasının en önemlileri Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva bizim topraklarımızda. Hattuşa dünya kültür mirası kabul ediliyor ve tescil edildi. Hattuşa’nın dünya kültür mirası olarak kabul edilişinin 30. yılını geçen yıl kutlamaya başladık. Bundan sonrada devam edecek. Tarihin dışında burada doğanın da güzelliğini görüyoruz. Kültürel değerlerimiz var. Kültür turizmi içerisinde denilen başlığın içerisinde ne varsa hepsi burada var” dedi.
Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukolukta, amaçlarının buradaki Hititlerin bahar bayramını olan Purulliya’yı günümüz şartlarına uyarlayarak kutlamak olduğunu belirterek, “Boğazkale Hititler’e başkentlik yapmış. Gerek tarihi kültürü ve mimarisi yapısıyla günümüze kadar gelmiş. Tarihi bir kentimiz var. Bunun değerinin bilincindeyiz. Bunu tanıtmak için gereken gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarihi bahar bayramının ritüeli, Yazılıkaya Tapınağı’nda etkinliğin ilk günü canlandırılmıştı…

(İHA)

Editör: TE Bilisim