Boğazkale Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen programa, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Garnizon Komutanı Yakup Akmeşe, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahaddin Sütbaş, Şube Müdürü Rıza Güleçyüz, daire amirleri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirler, izleyiciler tarafından beğeni toplarken, şiir dinletisi, söylenen türküler ve kum sanatı ile devam etti.
Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Mevlana, Yahya Kemal Beyatlı, Arif Nihat Asya ve Sezai Karakoç gibi şairlerin şiirlerinin yer aldığı toplam 13 şiir öğrenciler tarafından hazırlanan kartografiler eşliğinde sunuldu.
Programda konuşan Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler bulunduğunu belirterek, genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için bunların hatırlatılması gerektiğini kaydetti.
Okul müdürü Fikret Gündoğdu ise konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'u anmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy bu bizim medeniyetimizin ve medeniyet manifestosunu İstiklal Marşı ile dile getiren bir kişidir” dedi.
Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Ahmet Özhan Sucu ve Altuğ Ortakçı’nın seslendirdiği türküler ile devam eden programda kum sanatı ile Hz. Muhammed’in hayatı anlatıldı.
Paris, Viyana, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere 18 farklı ülkede kum sanatını icra eden, yurt içi ve yurt dışında bine yakın programda kum sanatı gösterisi yapan, katıldığı programlarda büyük seyirci kitlesine ulaşan Ramazan Yumrutepe, Boğazkale'de yapılan Ecdada Sesleniş adlı Şiir Dinletisinde de izleyenleri büyüledi.
Müzik eşliğinde canlı performans sergileyen Kum Sanatı Ressamı Yumrutepe, Hz Muhammed’in hayatını kuma verdiği şekillerle canlandırdı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim