Hitit Surları’nın önünde gerçekleştirilen kutlama programına Kaymakam Turan Soğukoluk ve Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nun yanı sıra Osmancık Okçuluk Kulübü üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin halat çekme, bowling, çuval yarışı ve yumurta taşıma gibi yöresel ve eğlenceli yarışmalarına sahne oldu. Daha sonra Hititler’den günümüze kalan ok, bıçak ve balta atma yarışları düzenlendi. Etkinlikte ayrıca katılımcılara, “Hitit kuruyemişi” olarak da kabul edilen Kavurga ve gözleme ikram edildi.

Kaymakam Turan Soğukoluk Referandum dolayısıyla gecikmeli düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde bu sene ilk kez Hititler’in şenliklerde en çok uyguladığı sportif faaliyetlere yer verdiklerini belirterek, “Etkinliğimizi Hitit Okçuluğu, Bıçak ve Balta atma yarışları ile zenginleştirdik. Ayrıca bu toprakların kuruyemişi olan kavurga ikramında bulunduk. Geçen seneki olaylardan dolayı azalan ziyaretçi sayımızın bu sene artması ve eski günlerine kavuşması en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim