Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Ceritoğlu, projenin yılsonuna kadar tamamlanacağını umduğunu belirtti.

Ceritoğlu, 6 Nisan’da yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan Dikey İnşaat ile yaklaşık maliyet miktarı 1.762.000 TL olan projenin 1.199.000 TL + KDV bedelle ve 400 iş günü süre ile sözleşme imzalandığını kaydetti.

4-9 Mayıs tarihleri arasında Çorum'da bulunan yabancı gazetecilere proje detaylarından bahsettiğini ifade eden Ceritoğlu, bu tür yatırımların Boğazkale için ve dolayısıyla Çorum için turizm alanında büyük fayda sağlayacağını ve gelişen turizm yöntemlerinde bu tür yeni uygulamaların önem kazandığını söyledi.

Proje ile amaçlarının Boğazkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Ceritoğlu, 30.yıl kapsamında yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtım etkinliklerinin daha fazla turist gelmesine etki edeceğini ve bu yatırım ile gelen turistin bölgede daha uzun süre kalmasına ve ilçeye ekonomik katkı anlamında da daha fazla kazanım sağlayacağını ifade etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim