Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Ulusal ölçekte yapılacak katkılarla birlikte yerel yöneticilerimiz ve akademisyenlerimizin de değerlendirmelerini de dikkate alarak şehrimizin ve ören yerlerimizin daha fazla tanıtımını sağlayacağız.” dedi.
Salim Uslu önceki gün Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu’nu TBMM’ndeki makamında ağırladı.
Boğazkale ilçesinde yapılan çalışmalar ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Sit alanındaki konut sahiplerinin sorununu çözmeye yönelik yapılacak konutlarla ilgili son durumun değerlendirildiği görüşmede, Belediye Başkanı Tangazoğlu, TOKİ’ye yapılacak arsa tahsisi ve müracaat durumuyla ilgili Uslu’ya detaylı bilgiler verdi.
AKP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Uslu, “Hattuşa Medeniyeti ve Çorum’un tanıtımına yönelik değerli hocalarımızın akademik değerlendirmelerini ilçe yöneticileriyle paylaşmalarını sağladık. Boğazkale’yi hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim