Etkinlikler kapsamında Boğazkale’ye giden Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; Kaymakam Osman Aydoğan ile Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nu ziyaret etti.
Milletvekili Salim Uslu, Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne ülkemizden alınan 9 değerden biri olduğunu hatırlatarak, Boğazkale ilçesinin adının Hattuşa olması için TBMM'de girişimlerde bulunduğunu söyledi.
“Kadim Anadolu Başkenti Hattuşa’dan Modern Çağın Başkenti Ankara’ya” sloganıyla TBMM’de ziyaretler gerçekleştirerek ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladıklarını kaydeden Uslu, Hattuşa antik kenti girişinde yaklaşık 1 milyon TL yatırım bedeli ile çevre düzenlemesini ve ziyaretçi karşılama merkezini de içine alan bir kompleks yapıldığını dile getirdi.
Milletvekili Uslu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:
“1 milyon 100 bin TL’lik Hitit Köyü projemizde sözleşmeler imzalandı. İhale süreci devam ediyor. Japon Bahçesi projemiz, Yazılıkaya Kafeterya ve Satış Büfeleri Projeleri bitti, açılışa hazır hâle geldi. SİT alanındaki konutların sorununu çözmek için 78 TOKİ konutu için projelendirme ve ihale çalışmalarımız devam ediyor.  İlçe merkezinden geçen Budaközü Deresi Taşkın Koruma Tesisinin yapımını tamamladık ve tarihi dokuya uygun Hitit desenli korkuluklar yaptık.”
Salim Uslu ayrıca Boğazkale Belediyesi’nde engellilere yönelik Braille Alfabesi uygulamasından dolayı Başkan Osman Tangazoğlu’nu tebrik ederek, bu uygulamanın tüm belediyelere ve kamu kuruluşlarına örnek olmasını diledi.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim