Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan yaptığı açıklamada Hattuşa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınışının 30. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin “Sinema Günleri ve Hitit Defilesi” ile devam edeceğini bildirdi.
Boğazkale’de bulunan Dulkadiroğulları Konağı’nda bugün ve yarın yapılacak Sinema Günleri’nin Hattuşa’da bir ilk olacağını belirten Kaymakam Aydoğan, bugün çocuklara yönelik olarak saat 12.00’de ‘İksir’, saat 15.00’de ise ‘Pirdino’ isimli çocuk filmlerinin gösterileceğini açıkladı. Boğazkale’deki çocuk filmleri gösterisine katılacak küçükler için ayrıca oyun parkında eğlence imkanı ile pamuk şeker ve sıcak çikolata gibi ikramların da yer alacağını söyleyen Kaymakam Aydoğan yarın ise Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Hülya Koçyiğit’i ağırlayacaklarını söyledi.
Hülya Koçyiğit’in katılımıyla saat 14.00’de ‘Gelin’ filminin gösteriminin yapılacağını söyleyen Kaymakam Aydoğan, etkinlik kapsamında kaymakamlık tarafından hazırlanan Hitit Defilesi'nin de gerçekleştirileceğini vurguladı.
Hattuşa, Yazılıkaya ve Dulkadiroğluları Konağı’nda Hitit kıyafetli katalog çekimleri ile yarın saat 10.00’da başlayacak etkinliklerde defile saat 14.00’de gerçekleştirilecek. “Gelin” isimli filmin gösteriminin ardından ise ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit vatandaşlara imza dağıtarak hatıra fotoğrafı çekinecek. Büyük mabet ve Sfenksli Kapı gezisinin ardından ise etkinlikler saat 17.00’de yemekle son bulacak.


Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan



(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim