Boğazkale Kaymakamlığı’nın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlediği “Hattuşa Purulliya Bahar Bayramı” 5 Mayıs Cuma günü başlayacak, Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecek.

Açılış töreni, Cuma günü saat 14.30’da Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı’nda başlayacak ve Purilliye bayram töreni ritüelleri, üniversite öğrencileri tarafından canlandırılacak, eski yıl defnedilecek. 2016 yılı günah keçisi ilan edilecek ve çiğdem pilavı sunulacak. Canlı müzikle program devam edecek.

Saat 20.00’de BESYO öğrencileri jimnastik ve halkoyunları gösterileri sunacaklar. Saat 20.30’da Urfalı Kazım Çiriş Grubu, Sıra Gecesi ile sahne alacak.

6 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’de Çam Yarması film ekibi Hattuşa’yı ziyaret edecek. Saat 16.00’da ok atma, bıçak atma, balta atma gibi Hitit savaş sanatları turnuvası yapılacak. Saat 20.00’de Hitit kıyafetleri defilesi, ardından kum sanatı gösterisi sunulacak. Saat 20.30’da Devlet Opera ve Balesi, “Arda Boyları” balesini sahneleyecek.

7 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da İbikçam Göleti Japon Bahçesi’nde kahvaltıyı takiben, Hitit Yolu Bahar Yürüyüşü başlayacak. Saat 12.30’da Anadolu Vosvos Derneği, klasik araçlarla Hattuşa turu atacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Özel İdare Boğazkale İlçe Müdürü Ahmet Haşim Özsaray ile birlikte dün gazetemizi ziyaret ederek, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a program hakkında bilgi verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim