Dün, Boğazkale’ye gelen ünlü oyuncu Koçyiğit, burada kendisinin de oynadığı Gelin filmini izleme fırsatı buldu. Yoğun ilgiyle karşılanan Koçyiğit ile birçok vatandaş fotoğraf çektirdi.
Boğazkale’de tarihi Dulkadiroğulları Konağı’nda gerçekleştirilen törene Koçyiğit’in yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt,
Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan,  Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sırayla Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, birer konuşma yaptı.
Boğazkale Kaymakamı Osman Ayvazoğlu, Hattuşa’nın UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının 30. yılı münasebetiyle Boğazkale’de birçok etkinliğin yapıldığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Boğazkale Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Hitit Defilesi” sahnelendi. Büyük ilgiyle izlenen defilede Hititler döneminde giyilen kıyafetlerde tanıtıldı.
Program daha sonra “Gelin” filminin izlenmesiyle sona erdi.
























(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim