UNESCO Dünya Kültür Mirası ve UNESCO Dünya Belleği Listesi’nde ülkemizden yer alan tek antik kent olan Hititlerin başkenti Hattuşa’nın tanıtımını yapmak, bilinirliğini artırmak ve de farkındalık oluşturmak için Boğazkale Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar artıyor.

Boğazkale Kaymakamlığı görevine başladıktan sonra Hattuşa’ya özel bir önem veren Turan Soğukoluk bu kapsamda Hititler’in tanıtımına yönelik 5 dilde kitaplar bastırıp ilgili yerlere yollamıştı. Geçtiğimiz günlerde de Ankara-Samsun yolu ile ilçenin giriş-çıkışlarına Kaymakamlık olarak tanıtıcı totemlerin yerleştirilmesini sağlayan Kaymakam Soğukoluk, şimdi de Hattuşa’nın girişine iki adet Aslan Heykeli yaptırdı.

Kaymakam Soğukoluk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Aslanlı Kapısı” ile meşhur antik başkentimiz Unesco Dünya Kültür Mirası Hattuşa’mızın şehir girişine Kaymakamlık olarak iki adet Aslan Heykeli yerleştirdik. Antik şehrimize gelenleri şehrin girişinde karşılayacak olan Aslanlarımızı Çorum’un değerli sanatcılarından Bünyamin Ağbal hocamız ve değerli öğrencileri yoğun emek ve zaman harcayarak yaptılar. Kendilerine Boğazkale şehrimiz ve Çorum turizmi adına teşekkür ediyorum. Aslanlarımızın Hattuşa Kültür ve Tarih turizmine katkı sağlamasını temenni ediyorum” görüşüne yer verdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim