CHP Sungurlu İlçe Kongresi’nin ardından Boğazkale kongresi de yoğun bir katılımla yapıldı. Mevcut Başkan Hamza Yatarkalkmaz’ın aday olmadığı kongrede Mehmet Kurtcu başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Boğazkale İlçe Kongresi’nde 60 delegenin bulunduğu ve tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa Mehmet Kurtcu seçilirken, eski Başkan Hamza Yatarkalkmaz da il kongre delegesi oldu.

İlçe Örgütü binasında düzenlenen kongrenin divan başkanlığını Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer yaparken, katip üyeliklere Fevzi Helik ile Süleyman Angıtcı seçildi.

Kongreye; CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Eski İl Başkanı Gazi Özkubat, Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, İl Genel Meclisi Grup Başkanı Yıldız Bek, Muhtemel İl Başkan Adayı Mehmet Tahtasız, kulislerde isimleri Merkez İlçe Başkan Adaylığı için geçen Güngör Atak, İl Başkan Yardımcılar Sadık Eral, Bağdat Erzurumlu, Gülsemin Türkoğlu, Eski İl Yöneticisi Yüksel Aydemir ve Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç ile çok sayıda partili katıldı.

İlçe Başkanı Hamza Yatarkalkmaz’ın konuşmasının ardından İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi bir selamlama konuşması yaparken, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, Dinçer Solmaz, Feridun Ayvazoğlu, Sadık Eral ve Eski İl Başkanı Gazi Özkubat da söz alarak gündemdeki konulara dair görüşlerini dile getirdiler.

Kongre sonucunda Mehmet Kurtcu başkanlığındaki ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Asil Üyeler: Arap Damlar, Fevzi Helik, Duran Yazırlıoğlu, Ramis Angıt, Şenol Sarıtaş, Ayşe Angıtcı, Gülsüm Yatarkalkmaz, Haydar Angıtcı, Adem Bozabalıoğlu ve Hüseyin Karasakal.

İl delegeliğine ise Mehmet Kurtcu, Fevzi Helik, Ramis Angıt, Şenol Sarıtaş ve Hamza Yatarkalkmaz seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim