“Keloğlan, Dev ve Cadılar” ile “Ameliyathanede Neler Oluyor?” isimli oyunlar geçtiğimiz günlerde Şehit Mustafa Karasakal Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ilçe halkının beğenine sunuldu.

Tiyatro gösterilerini Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Altun, İlçe Emniyet Amiri Muhammed Raşit Olgun ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Selahaddin Sütbaş’ın yanı sıra daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Türkçe öğretmenleri Kamuran Sefa Sallabaş ve Muhammet Cemil Yaşar’ın rehberliğinde sahneye konulan her iki oyun da büyük beğeni topladı.

Boğazkale Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kamuran Sefa Sallabaş’ın yazıp yönettiği “Keloğlan, Dev ve Cadılar” isimli oyunda 5. ve 6. sınıf öğrencileri rol alırken, oyunda cadılar tarafından bir kuyuya hapsedilen Günışığı adlı bir peri kızının Keloğlan’ın çabalarıyla kurtarılması anlatılıyor. Kamuran Sefa Sallabaş, yaklaşık 30 dakika süren oyunun Boğazkale’de çocuk tiyatrosunun gelişimi adına önem taşıdığını söyledi.

Okul Müdürü Fikret Gündoğdu ise eğitimde dersler kadar sosyal etkinliklerin de çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bizler öğrencilerimizin her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerini değerlendiriyor ve destekliyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek için bu tür aktivitelerde bulunması bizleri mutlu ediyor. Bu çalışmalarda önemli olan, çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerini pekiştirmek, kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini ve yeteneklerinin farkında olmalarını öğretmektir. Bunu da sergiledikleri her iki oyunla başardıklarını sevinerek gördük.” diye konuştu.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk ve diğer protokol üyeleri de başarılı bir sahne performansı sergileyen öğrencileri ve oyunların sahnelenmesinde emeği geçen öğretmenleri tebrik ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim