Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Proje Uzmanı Murat Köysüren ve ekibindeki misafirlerle festival öncesi görüşerek istişare etti.
Teması “Çocuk ve Barış” olan ve üç gün sürecek olan festival kapsamında gece efsaneler ve masallar, yetişkin yürüyüşü, çocuklar için atölyeler, Musa Göçmen ve ekibiyle yöresel mutfak gösterisi, konser ve yürüyüş, çocuklardan oluşan ekibin yetenek gösterisi, çocuklara festival katılım belgesi verilmesi, barış yolu döşenmesi, yetişkinler için gastronomi yarışması, ödül töreni gerçekleştirilecek.
Proje Uzmanı Köysüren, tüm Çorumluları barış yolu döşemek, sanat, tarih, kültür ve doğa adına tüm güzellikleri paylaşmak adına festivale davet etti.
Milletvekili Kurt da Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Çorum Valiliği, Boğazkale Kaymakamlığı, Boğazkale Belediyesi, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Teknokent A.Ş. ile Ticaret İletişim ve Araştırmalar Merkezi’nin destek verdiği festivalin ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim