Ziraat Odası Başkanlığı hizmet binası önünde düzenlenen süt içme kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Oda Başkanı Ahmet Meteoğlu vatandaşların sağlığı için herkesi süt içmeye çağırdı.
Çiğ süt fiyatları yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir değişmedi diyen meteoğlu, "Bu süreçte üretim maliyetlerinin arttığına bakılmaksızın maalesef üreticinin emeğini ucuza yok pahasına kapatmaya çalışan bir anlayışa adeta teslim olmuştur. Ne yazık ki diğer birçok üründe olduğu gibi çiğ sütte üreten değil işleyen fiyat belirlediğinden yem, veteriner hizmetleri gibi girdi maliyetlerini ailesinin ihtiyacını, geçimini karşılamak için nakite ihtiyacı olan üretici ise ne acıdır ki her gün ürettiği fakat stoklayamadığı sütü mecburen zararına da olsa satmak zorunda kalmaktadır" dedi.
Kampanyaya vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Meteoğlu, "Sermayeye dayalı üretici birlikleri üreticinin Pazar endişesini ortadan kaldıracak yatırımlara kesinlikle girmelidirler. Süt insanların doğumlarından itibaren aldıkları ilk besindir. Süt tüketimi sağlık açısından çok önemlidir. Özellikle çocukların büyüme dönemlerinde çocukların kemik sağlığına hem de uyku düzeni için faydalı olup sütün içerdiği mineraller ve vitaminler her yaşta insan için sağlığa ciddi katkı sağlar. Bu yüzden sütün faydaları saymakla bitmez. Bu vesile ile başlattığımız süt kampanyasının herkes tarafından desteklenmesini halkımızın gerekli ilgi ve desteği vermesini bekliyor, halkımızı süt içmeye davet ediyoruz. Sağlık için süt için, biz üreticiler sütü dökmüyoruz, içiyoruz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim