AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'un en önemli tarihi merkezlerinden biri olan Boğazkale'nin (Hattuşa) turizm açısından cazibe merkezi olması için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Boğazkale, hak ettiği değere ulaşacak" dedi.

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sadık Aşık, Teşkilat Başkanı Serkan Tütüncü, İl Genel Meclisi Üyesi ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şimşek, Belediye Meclis Üyesi Gürbüz Özel ile Osmancık eski İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Ziyaret sırasında Boğazkale İlçesi'ne yapılacak olan Hitit Köyü projesi, hükümet konağının Hitit mimarisinde yaptırılması, sit alanı ile ilgili çalışmalar ile bölgenin diğer sorun ve talepleri ele alınarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sadık Aşık ve beraberindekiler, Boğazkale'ye olan yakın ilgi ve desteğinden dolayı Ceylan'a teşekkür ederek, turizm değerleri açısından büyük bir öneme sahip bölgenin turistlerin ilgi odağı haline getirilmesi için yapılacak her çalışmanın önem taşıdığının altını çizdiler.

Milletvekili Ceylan ise Boğazkale İlçesi'nde hayata geçirilecek olan "Hitit Köyü" projesinin, ilçeye büyük bir prestij kazandıracağını anlatarak, projenin hayata geçirilmesi ve yatırımın tamamlanması için gereken her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Ceylan, diğer yatırım ve projeler için de gereken gayreti göstereceklerinin altını çizdi.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim