Ben hatırlamıyorum ama çok dinledim Çorumspor-Samsunspor maçlarıyla ilgili anıları. Hele Atilla Laçin ağabeyden dinlemek daha keyifli… Çorumspor’un kurulduğu günden yine bir Samsunspor öncesinde, karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda şahit olduğu bir olay karşısında yaşadığı şok ve üzüntü nedeniyle stadı terk ettiği o güne kadar biriktirdiği anıları yazsa roman olur herhalde. O gün stattan gidiş o gidiş. Bir daha adım dahi atmamış stada. (O olayın ne olduğunu ancak kendisi müsaade ederse yazarım)

Zaman zaman gazeteye geldiğinde Çorumspor’la ilgili anılarını anlatır. Anlatırken adeta yeniden yaşıyor gibi. Öyle bir anlatıyor ki, can kulağı ile dinlemekten kendinizi alamıyorsunuz. Ben o günleri görmesem de, Atilla ağabey ve başka büyüklerin de anlattıklarıyla yaşamış gibiyim.

İşte, yine bir Samsunspor maçı arefesindeyiz. O günleri yaşayanlar yarın stada çok farklı duygularla gelecekler. Mazi canlanacak gözlerinin önünde. Haliyle o günlerle bugünü kıyaslayacaklar. O günler ağır basacak tabi. Çünkü, o zaman imkanlar kısıtlı, şartlar zorluydu ama kalite vardı, amatör ruh vardı. Daha 20 yıl öncesine kadar da öyle değil miydi? Bugün imkânlar daha iyi ama o kalite yok! Amatör ruhun olmadığı profesyonellik de o günlere gitmek için yeterli olmuyor maalesef.

Neyse, biz dönelim bugüne… Bir tarafta ligin en kaliteli iki takımından biri olan Samsunspor, diğer tarafta sezon öncesinde yaşadığı onca badireye rağmen adeta tarih yazan Yeni Çorumspor…Tamamen Fatih Özcan ve arkadaşlarının omuzlarına bırakılıp kaderine terk edilmiş ve buna rağmen eski Çorumspor ruhunu yakalamaya çalışan Yeni Çorumspor…

Bu tür maçlar şehir olarak geldiğimiz noktayı da görmemize vesile olacak. O dilimizden düşürmediğimiz futbol kültürü bakalım nerelerde? Bu yolda ne kadar mesafe kat edilmiş hep birlikte göreceğiz.

Şunu unutmamak lazım: Yarınki maç belki Samsunspor için kader niteliği taşıyabilir. Ama Çorumspor açısından hayati bir önemi yok. Büyük bir camianın takımı ile önemli bir karşılaşma o kadar. O yüzden, hiç gerilmeye, germeye ve taşkınlık yapmaya gerek yok. Taraftarlar, bu maçtan sonra iç sahada 8 karşılaşma daha oynanacağını unutmasınlar. Hem kulübe, hem de takıma zarar verecek davranışlardan kaçınsınlar.

Tribünlerin dolacağı muhakkak. Keyifli bir maç olacağını da tahmin eriyorum. Kim kazanır derseniz, ona bir şey diyemem. Top yuvarlaktır diye boşuna dememişler. Gönlüm elbette Çorumspor’un kazanmasından yana. O yüzden, kazanan dostluk ve Çorumspor olsun diyorum.