Hayatı kısa ama çok çarpıcı esprilerle yorumlayan çirkin ama sevimli karikatür adam “Baaddin” fıkralarını çok seviyorum. Umarım sizler de seversiniz.

1-Bir kadın konuşuyorken iki kaşını kaldırmış seni dinliyorsa, yediğin haltı anlamaya çalışıyor, tek kaşı havadaysa anladı, geçmiş olsun...

2-Ailecek oturduk yılan belgeseli izliyorduk. “Bu yılanlar neden sürünüyor?” diye sordum. Babamın cevabı, “Okumadıkları için!”

3-Yeni doğan bebeğin zıbınında “Akıllı olun, dokuz ay içerde yattım!” yazıyordu, korktum vallahi!

4-Huzurevinde yaşlı teyze diğer yaşlı teyzeye soruyor. “Maria, neydi o benim aklımı başımdan alan Alman’ın adı? Cevap : “Alzaymır”

5-Allah hiçbir erkeği, “Aşkım açıklayabilirim!” durumuna düşürmesin.

Daha açıklayabileni göremedik.

6-Telefonum kapalıysa, ölmüş olabilirim, ağır yaralı olabilirim, ülkeyi terk etmiş, kaçmış olabililirim ama telefonun şarjı bitmiş olamaz, değil mi anne?

7-Evde tartıştıktan sonra ceketini alıp giden hep erkek olur. Çünkü kadın hangi ceketini giyeceğine karar veremez.

8-Para gübre gibidir. Yayılmazsa işe yaramaz. Koku yapar.

9--Bin tane İngiliz doktor Türkiye’de çalışmak için Türkçe dersi alıyormuş. “Böğrüme yel girdi” diyen Kırşehirli’yi nasıl anlayacak?

10-İlla hayattan bir şey çıkarılacaksa matematiği çıkaralım, herkes kurtulsun.

11-Dünyada en adaletli dağıtılan şey akıl sanırım. Zira kimse, “bana az gelmiş” diye şikayet etmiyor.

12-Adam diyor ki, “Ölsek de kurtulsak!” sanki diğer taraf “Tahtalıköy Dinlenme Tesisleri”

13-Bilge bir doktor en iyi ilacın ilgi ve sevgi olduğunu söylemiş. “Ya işe yaramazsa? “ diye sormuşlar. Gülümsemiş, “O zaman dozu arttırın” demiş.

14-15 santim topukla bütün gün dolaşabilen 2 saat makyaj yapan ve çocuk doğurabilen bir türle tartışıp haklı çıkacağını sanmak biraz saçmalık.

15-Bu ülkede insanlar, ilkokulda Atatürk’çü, lisede ülkücü, üniversitede komünist, iş kurunca kapitalist, bir ayağı çukura düşünce müslüman olurmuş!

ÇORUM LİSESİ 1963 MEZUNU ARKADAŞLARIMA ÇAĞRIMDIR.

Merhaba sevgili arkadaşlarım, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Çorum lisesinde “55. Mezuniyet Yılımızı” kutlamak üzere toplanıyoruz.

Umarım unutmadınız, değil mi?

Osmancık’tan öğretmen Yücel Boyacı, iş adamı İsmail Ayvaz, Çorum’dan avukat Adnan Çırakoğlu, Dr. Mehmet Çağlar, öğretmen Müjgan Çırpı, İskilip’ten öğretmen İsmet Kasımcan, Ankara’dan Yargıtay üyesi İsmail Seçer, avukat Arif Damar, müfettiş Ramazan Yağız, eski Milletvekili Barış Can, İzmir’den öğretmen Necla Alaybeyoğlu, emekli subay Uğur Alaybeyoğlu, İstanbul’dan bürokrat Abdullah Bükülmez, bankacı Metin Muci, Dr. Sefer Kaya, bankacı Tuncay Erzurumlu, avukat Yaşar Köstekçi, Ayvalık’tan avukat Özcan Atalay ve Samsun’dan İktisatçı Nevzat Arapoğlu’na telefonla ulaşarak haber verdim.

Karikatür adam Baaddin’in dediği gibi bir ayağımız çukura düşmeye başladı sevgili dostlar. Dünya gözüyle birbirimizi bir kez daha görmeden öbür âleme gitmeyelim. Kendinize iyi bakın. 11 Nisan 2018

1963 Çorum lisesi mezunu ihtiyar delikanlılar, Mehmet Özata, Metin Muci ve Abdullah Bükülmez.