1-Evlilik bir filme benzer. Erkek senaryoyu yazar, filmi çevirir.
Evlendikten sonra da kadın filmin seslendirmesini yapar.
2-Milyarder adam karısına sorar; “Şekerim, doğum gününde sana bir hediye almak istiyorum. Pırlanta küpe mi, yeni bir otomobil mi, yoksa yeni bir kürk mü istersin?” Kadın; “Hayatım sen hepsini al ben içinden seçerim.”
3-Partide seçim listeleri düzenleniyordu. Genel başkan, “Aday listesine falan beyi mutlaka katın.” Partili biri, “Aman sayın başkanım falan bey aptalın biridir.” Genel başkan,”Memleketimizde hatırı sayılır oranda aptal var. Mecliste temsil edilmek onların  da hakkıdır.
4-Nisa hanım aile doktoruna son faturanın çok fazla olduğunu söyledi. Doktor, “unutmayın oğlunuz kızamığa tutulduğu zaman evinize on bir defa geldim.” Nisa hanım,” Siz de hastalığı bütün okula benim oğlumun yaydığını unutmayın.
5-Meşhur Amerika’lı haydut Al Capone, “Ben çocukken bana bir bisiklet vermesi için yatmadan önce Tanrı’ya dua ederdim. Daha sonra Tanrı’nın böyle çalışmadığını anladım. Gittim bir bisiklet çaldım ve ondan sonra her gece Tanrı’ya beni affetmesi için dua ettim.
6-Şinasi: Bak oğlum, zeki adam daima şüphecidir.Ancak budalalar her şeyden emin olduğunu söylerler. Bora: Gerçekten mi baba? Emin misin? Şinasi: Elbette oğlum, yüzde yüz eminim.
7-İstatistiklere göre Dünya’da her beş kişiden biri akıl hastasıymış. Eğer dört tane aklı başında arkadaşınız varsa kendinize dikkat edin.
8-Hasta; Doktor, doktor, bacağım ağrıyor, ne yapabilirim? Topallayabilirsin..
9-Başarılı bir erkek karısının harcadığından daha fazla kazanabilen erkektir. Başarılı kadın ise böyle bir erkeği bulabilendir.
10-Kadına sormuşlar, “Erkek mi, para mı?” “Hiç fark etmez.” Demiş, “İkisini de harcarım.”
11- Feminist kadın haykırmış; “Dünyanın bütün kadınlarına sesleniyorum. Mutlaka evlenin, erkekler cezasız kalmamalıdır.”
12-Berberde sakal traşı olurken, iki kez boynu kesilen adam bir bardak su istedi. Berber sordu:” Ne oldu? Ağzınızda kıl mı var? Traş olan adam sinirlendi:
“Hayır ağzımda kıl yok! Boğazım sızdırıyor mu diye kontrol edeceğim.”
13-Berberde traş olan müşteri:” Dikkatimi çekti. Köpeğiniz sizi çok dikkatli izliyor!” “Evet,” dedi berber,”Bazen bir kulak parçası düşer de onu bekliyor.”
14-Bir gazeteci, anayol üzerinde bir kalabalık görünce arabasını kenara çekti, indi, fotoğraf makinesini hazırladı ve kalabalığın içine karışarak, “Açılın, açılın lütfen, dedi, ben kurbanın oğluyum.!” Kalabalık hayretle yol verdi, gazeteci kaza yapan aracın önüne ulaştı, aracın önünde asfaltta ölü bir eşek yatıyordu…
15-Öğretmen : Evet, coğrafya çalışmadığın anlaşılıyor. Nedenini sorabilir miyim? Öğrenci: Örtmenim, babamın söylediğine göre Dünya durmadan değişiyormuş. Değişimin bitmesini bekliyorum.
16-Öğretmen Alper’e, tembelliği için çok kızmıştı. “Büyük İskender senin yaşındayken dünyanın yarısını fethetmişti!” Alper: “Ama onun öğretmeni de Aristo idi.”
17-Öğretmen Taner’e bir problem sordu. Taner sonucu bir çıkardı. Öğretmen: Sonuç hatalı, bir değil on olacaktı. Taner sıfırın hiçbir değeri yok ki.. Öğretmen: Aferin Taner,  bu açıklaman için sana on veriyorum ama sıfırı yok!
18-Salomon yirminci evlilik yıldönümlerinde karısına aile mezarlığının yan tarafındaki bir mezar yerini satın almıştı. Yirmi birinci yıldönümleri yaklaşırken karısı, bu yıldönümü için ne alacağını sordu. Salomon bu soruya kızdı: “Hiçbir şey almayacağım!” dedi. Sen daha geçen yıl aldığım hediyeyi bile kullanmadın!
19 Ekim 2016