Her gün bir şeyler bizi üzüyor, sıkıyor ve geriyor. Özellikle şehit haberleri yüreğimi yakıyor. “Ancak hayat devam ediyor, gülünecek bir şeyler bulabiliriz”, diyerek çok sevdiğim güzel bir dörtlüğü paylaşmak istiyorum.

Hangi dağın bir kenarı yol değil,

Hangi deniz bir sahilde son değil,

Başın eğme bu halimiz ar değil,

Daha mutlu günlerimiz var gülüm…(???)

*

Bir Katolik, bir Protestan, bir Müslüman ve bir Yahudi yemekte konuşuyorlar:

Katolik: Büyük servetim var...  Citibank'ı satın alacağım! Protestan : Çok çok zenginim.  General Motors’u alacağım! Müslüman: Ben prensim, korkunç zenginim...  Microsoft’u alacağım! Yahudi sakin sakin kahvesini karıştırır, kaşığı masaya koyar, kahveden bir yudum alır, onlara bakar ve umursamaz bir sesle konuşur:

- Satmıyorum!

*

Çocuk; “baba biz nasıl olduk?” Baba; “maymundan evrimleşmişiz yavrum” Çocuk ikna olmaz. “Anne biz nasıl olduk?” Anne “ Adem’le Havva seviştiler… Çocuk, “ ama babam maymundan geldiğimizi söylüyor!” Anne; “O babanın sülalesi, bizi ilgilendirmez yavrum!

*

Sakallı ve şalvarlı mollanın biri bir taksiye biner. Yerine yerleşince şoföre , “radyoyu kapat dinimizde müzik yasaktır. Peygamberimizin döneminde batı müziği yoktu , tabii radyo da yoktu. Şoför kibarca radyoyu kapatır, arabadan iner adamın kapısını açar, “İnin!” der. Sakallı şoföre “neden?” diye sorar. “Peygamberimiz döneminde taksi de yoktu. İn aşağı bir deve bekle…”

*

Kadın aynada çıplak vücudunu seyrediyordu. Eşine:-''görüntümü iğrenç buluyorum, yaşlı, buruşuk. Bir iltifata ihtiyacım var."Eşi : ''gözlerin iyi görüyor''

*

''Yarın 30. evlilik yıldönümümüz, bunu kutlamak için koyunu kesebiliriz.

''Niçin? “diye sorar eşi..''Onun suçu değil ki.....'

*

Ölüm döşeğindeki adam, karısına: “ sana vasiyetim olsun. Ben ölünce, bekar komşumuz Hasan bey’le evlen” der. Kadın, “Allah göstermesin” diye karşılık verir, “O dinsiz imansızın biri…Hem cehenneme de inanmıyor. “ İyi ya onu imana getirirsin, der adam, “seninle evlendikten sonra, cehennemin varlığına kesin inanır.”

*

Dünyada dahiler gittikçe azalıyor. Newton öldü, Einstain yok,  Bu aralar ben de kendimi iyi hissetmiyorum. TEMEL

*

Mehmet Postallı, “Aldanma Oğul” şiirinde ne güzel söylemiş.

Mala tamah etmek var ise serde,

Gözüne çekilir siyah bir perde.

Cimrilik, insanı düşürür derde,

Hasedin, heybesi dolmaz be oğul …

*

Ben de ilk yazdığım bir rubaiyle sizlere veda ediyorum.

Sıra bana geldi rubailerde,

Coşarım, taşarım rubailerde,

Hayatı dörtlüğe sığdırmak için,

Zamanı aşarım rubailerde…(Mehmet Özata)