Izdırap içerisinde geçen bir haftasonunu daha geride bıraktık. Çorumspor, deplasmanda Kayseri Şekerspor karşısında son yılların en ağır yenilgisini alırken, Çorum Belediyespor, evinde rahat kazanabileceği maçta Keçiörengücü’ne 1 puanı hediye etti. Doğrusu, hem Belediye’nin maçını izlerken, hem de Kayseri’den gol haberleri geldikçe ızdırap çektik.

Çorumspor’la ilgili yazacak fazla bir şey yok artık. Her şey ortada. Sadece şunu söyleyebilirim, Basın Sözcüsü Cem Yalçınkaya’nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamadan sonra Kulüp Başkanı Gültekin Biçer’in başkanlığı bırakması çok manidardır. Son dönemlerini yaşayan Çorumspor Kulübü maalesef birilerinin elinde oyuncak olmuş durumdadır.

Gelelim Belediyespor’a… Sezon hedefinin epey gerisinde kaldılar. 15 haftada liderden 18 puan, ilk 5 potasından da 10 puan fark yemiş bir takımın, hem de kendi sahasında direkt rakibi karşısında beraberliğe yatmasına bir anlam veremiyorum. Anlaşılan o ki, Keçiörengücü fazla büyütülmüş. Oysa maçın geneline baktığımızda Belediyespor’un rahatlıkla 3 puanı alabileceği bir maçtı. Ama bu kadar korkak bir oyundan sonra 1 puanı da başarı saymak lazım. Çünkü takım sahaya beraberlik için çıkmış, oynanan futbol bunun apaçık göstergesiydi.

Bu düşünce ile Belediyespor’un ilk beşe girebileceğini sanmıyorum. Eğer gerçekten hedef ilk beşe girmekse, daha atak ve daha cesur oynamalı. Önce teknik heyet takımına inanmalı. İç sahada bile 2-3 futbolcuyla hücum ederek maç kazanılmaz. Oysa iyi futbolculardan kurulu Belediyespor’daki kadro derinliği daha iyisi için çok elverişli. Biraz cesaret.

Son olarak İskilip Belediyespor’a değinmek istiyorum. Bir türlü istikrarı yakalayamadılar. Bir varlar bir yoklar. Oysa hazırlık döneminde oldukça başarılı sonuçlar alıyorlardı.