Çorumspor’da Ali Yüksel Can’la prensip anlaşmasına varılmasıyla birlikte teknik direktör sorunu çözüldü. İzmirli olan teknik adamla anlaşılması gayet doğal. Ama ilginç olan, teknik direktör arayışı sürecinde yaşananlar ve sonrasındaki gelişmeler. İnanın şaşırmamak elde değil.

Daha önceki yazılarımda Çorumspor’un bu bataklığa yönetim yanlışları yüzünden düştüğünü belirtmiştim. Bugün tekrar altını çiziyorum. Çorumspor işbilmez yöneticiler yüzünden kapanmanın eşiğine gelmiştir. Ve Çorumspor’un kapanma süreci mevcut yönetim tarafından hızlandırılmaktadır. Mevcut yönetimin Çorumspor’a hiçbir şey veremeyeceğine artık tamamen inanıyorum. Yönetim içerisinde gerçekten bir şeyler yapabilecek isimler olduğunu düşünüyordum. Ama yanıldığımı üzülerek itiraf ediyorum. Elbette yönetimde değerli insanlar var. Ama yöneticilik farklı bir şey. İyi insan olmak, iyi yönetici olmak anlamına gelmiyor. Gerçi, insanın gözünün içine baka baka yalan söylemenin aslında iyi insan olmakla da ilgisi yok.

Başkan Mahmut Çoban genel kurulda yaptığı konuşmada, pembe tablo çizmeye gelmediklerini ifade etmişti. Başkan doğru söylüyor. Mevcut yönetim pembe tablo çizmiyor, pespembe tablo çiziyor. İnsanları resmen kandırıyorlar.

Size yaşadığım bir olayı anlatayım. Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’dan bir vatandaş arıyor beni. “Oğlum Zeytinburnu’nda oynuyor. Çorumsporlu yöneticiler oğlumla prensipte anlaştı. Bugün gazetelerde haberi çıkacaktı ama çıkmamış. Neden çıkmadığını öğrenebilir miyim?” Yok daha neler ya! Çorumspor transfer engelini kaldırmış da haberimiz yokmuş. O kadar çabuk iş bitiriyorlar ki, doğrusu hızlarına yetişemiyoruz bile.

Basın sözcüsü Güngör Atak, Ali Yüksel Can’ın 11 yöneticinin de oyu ile göreve getirildiğini, “ben oy vermedim” diyen yöneticinin yalan söylediğini ifade etti. Buyurun cenaze namazına. Böyle bir açıklama yapmanın ne gereği var şimdi. Sonrası daha ilginç. Hangi yöneticiyle konuşsanız “Ben Çorumlu teknik direktör olsun dedim” diyor. Arkadaş kim yalan söylüyor o zaman?

Ben ermiş bir insan değilim. Ama takımın başına getirilecek antrenörü 10 gün öncesinden ismi geçen teknik direktörlerin bazılarına söyledim. Çorumspor’un yeni teknik direktörü Ali Yüksel Can’dır, boşuna umutlanmayın, sizinle göz boyamak için görüşüyorlar dedim. Öyle de oldu. Şimdi bana soruyorlar “nereden biliyordun” diye.

Ali Yüksel Can’ı tanımam. İyidir, ya da kötüdür diyemem. İnşallah çok başarılı olur da Çorumspor bataklıktan bu yönetime rağmen çıkar. Burada dikkat çekmek istediğim, yönetimin yanlış politikasıdır.

Özetle, mevcut yönetim bir an evvel istifa etmelidir. Çorumspor’a hiçbir şey veremeyecekleri ortadadır. Eğer, Çorumspor sahipsiz kalacaksa kalsın! Çorum’un en önemli birleştirici unsuru dediğimiz Çorumspor’a, Vali, Belediye Başkanı, milletvekilleri ve takımın gerçek sahibi dediğimiz taraftarları sırtını dönmüş, Çorumspor birilerinin elinde oyuncak olup şeytanın bile aklına gelmeyecek entrikalara yuva olmuşsa, bırakın sahipsiz kalsın, bırakın kapansın!