Tüm olumsuzluklara rağmen Bank Asya 1.Lig umutlarını Antalya’daki play-off maçlarına taşıyan Çorumspor, ilk maçında Trabzon Karadenizspor karşısında Antalya’da ikamet eden Çorumluların da tribün desteğini arkasına alarak karşılaşmaya iyi başladı. İlk yarıda her iki takım da sahada 4-4-1-1 dizilişinde yayılarak kontrollü bir futbol sergiledi.

Savunmadan Abdullah’ın kontrolsüz çıkışları ve kaptırdığı toplar Çorumspor kalesinde tehlikeler yaşanmasına neden olurken, kendisinin de sakatlanmasına sebep oldu. Buna rağmen Çorumspor ayağa oynayarak kontrolü elinde bulundurdu. Aradığı golü de 19. dakikada hiç beklemediği bir anda Aydın’la buldu. Kalan dakikalarda zamana oynayarak ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Karadenizspor atak başladı. Emre ve Adem’le beraberlik golünü aradı. Çorumspor ise oyunu kendi yarı alanında kabul edip tamamen geriye çekildi. Ani ataklarda Ferdi ile ikinci golü aradı. Trabzon temsilcisi, 62 ve 63. dakikalarda Emre ile net pozisyonlardan yararlanamadı. 70’te Cemal’in oyundan alınmasıyla Çorumspor’un orta sahası iyice çöktü. Rakip ataklar daha da arttı. Gol geliyorum diye haykırmaya başladı. Nitekim 85’te kullanılan köşe vuruşundan gelen topu ön direkte Emre kaleye göndererek skora denge getirdi. Karadenizspor’un en büyük gol umudu olan Emre’ye kimsenin markaj uygulamaması Çorumspor’a oldukça pahalıya patladı.

Cemal-Adem değişikliği bence maçın kırılma noktasıydı. Ali Güneş çok büyük bir hata yaptı ve elenmeye zemin hazırladı.

Tüm bunlara rağmen golcü diye bildiğimiz Adem, uzatma dakikalarında 2 metreden topu boş kale yerine üst direğe nişanladı. Bence bu şanssızlık değil, tamamen beceriksizliktir.

Çorumspor, hak etmediği bir yenilgi aldı. Cemal-Adem değişikliğine kadar daha üstün oynayan Çorumspor, bu değişiklikten sonra çöktü. Uzatma dakikalarında Veysi’nin oyundan atılması büyük talihsizlikti.

Çorumspor, penaltı atışları sonucunda 5-3 yenilerek elendi ve Bank Asya 1.Lig umutlarını başka bir bahara bıraktı. Bir sezon daha basit hatalar yüzünden kaçırılan trenle geçti.

Yeni sezonun hazırlıklarına hemen başlanması lazım. Lisans çıkarttıramama tehlikesi yine kapıda. Son 2 sezonda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için yönetim şimdiden kolları sıvamalı. Bunun için de öncelikli olarak olağanüstü genel kurul kararı alıp kan tazelemeli diye düşünüyorum.