Zaman zaman isimlerin anlamlarını öğrenme merakım vardır.

Ama bazen de bildiğim anlamlara bir daha bakmak zorunda kalıyorum. Yanlış mı biliyorum diye…

Bazen size de olur bir insanın isminin yüklendiği anlamı taşımadığının duygusu

Elbette isimlerinin anlamları ile değerlendirmek de doğru değil kişileri. Bu biraz da karakter meselesi

Mesela Şerife…

Şerife isminin sözlük anlamı;

Şerefli, kutsal

Soylu, temiz

15 Temmuz kahramanı olarak lanse edilen Şerife Boz’un durumu büyük tartışma yarattı. Boz’un hafriyat kamyonundaki fotoğrafını çeken isim kişisel Twitter hesabından açıklama yaparak; ben o fotoğrafı 15 Temmuz günü değil, 16 Temmuz günü çektim, diyerek fotoğrafın hikayesini de anlatmıştı.

Fotoğrafı ikinci gün çektiğinin altını çizen Saliha Sultan, “Basının 15 Temmuz’a kamyonuyla direnen kadın, minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, ‘ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim. Bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor, diye düşündüm.

Şerife Boz’un İlk gece köprüde olduğunu söylemesi üzerine utandığını da ifade etmişti.

15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerden Mustafa Canbaz’ın oğlu; “Sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp, hem devletten hem her yerden yüklü miktarda para yardımı alan bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” demişti.

Bitti mi?

Hayır!

AKP İl Başkanlığına giderek milletvekilliği aday adayı başvurusunda bulunmuştu

Bitti mi?

Hayır!

Başvuru formundaki görev kısmına, “15 Temmuz kahramanı” yazdığı söylenmişti.

15 Temmuz’un üzerinden 3 yıl geçti.

Ve hala maaş ile yardım alıyorsa hem alana hem verene haram olsun.

Eğer almasaydı,

15 Temmuz’da yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığının hazırlattığı videoda, gazilerin ve şehitlerin arasındaki karede ne işi var?

Şehit aileleri derneğinin açıkladığı gibi sahtekârsa adını destan koydukları videoda ne işi var?

O darbe günü galeyana gelip, sormadan, öğrenmeden masum, hiç suçu olmayan askerlerimizin, daha 17- 18 yaşında askeri okulda okuyan, emir- komuta zinciri ile yönetilen, git denilen yere sorgusuz sualsiz gitmek zorunda kalan ana kuzularının ne günahı var?

Kendi adını Nene Hatun’muş gibi lanse eden, Şehit Aileleri Derneğinin anlatımıyla, 16 Temmuz’da kutlama alanına kendi kullanmadığı kamyonla gidip, orada sürücü koltuğuna oturarak gazeteye poz veren, düzmece bir gazilikle milleti aldatıp, her yerden para alan bu insanın destan kahramanı gibi gösterildiği bayram, benim bayramım değil!

Her Gününüz Güzel Olsun.