Bugün takvimler bildiğiniz gibi, "12 Mart" tarihini gösteriyor.
Bu tarih, her insanın yaşadığı olaylara,yorumlarına,yaşama biçimine ,dünyaya bakışına göre belleğinde birçok olayı çağrıştırır.... 12 Mart İstiklal Marşının yazıldığı tarih, 12 Mart Gazi olaylarının 19. yıldönümü, 12 Mart bir askeri muhtıranın tarihi,vb... Bütün bunların ötesinde "12 Mart 2014" tarihi yani bugün, toplumun belleğine unutulmayacak şekilde kazınmış bir tarih oldu. Bu günün tarihi gezi olaylarında aşırı şiddet kullanımı sonucunda, başından gaz fişeği ile yaralanarak 269 gün yaşam direnişi gösteren bir çocuğun yaşamını kaybettikten sonra binlerce insan tarafından cennete uğurlanışı olarak kalacak belleklerde ...
Bu ülkenin kuşaklar boyu görmezden gelinen, ötekileştirilen kendi yurdunda itilen,haksızlığa uğrayan,sürgün olarak yaşayan kitlelerin bugün isyan günü. Yine aynı kitle, bu ülkenin yarınlarına aydınlık gelecek kurma hayaliyle yıllarca bedel ödemiş bir büyük kitledir. Bugün artık olan-bitenler bu ülkenin medyasının haberi olmaktan çıkıp, tüm batı medyasının bu ülkede olan bitene gözlerini çevrilmesini zorunlu kılmıştır...
Yüzbinlerin uğurladığı Berkin bugün; zülme, zalime, haksıza, adeletsize başkaldıran milyonlarla, bütün bu haksızlıklarda payı olanları öldürüyor... Bu ülkenin güzellikleri için sevdasına düş kuran kitleler bir yanıyla da çok uzun yıllardır düşüncelerinin gözardı edilmesi ve siyasi erk olarak temsilden yoksun kılınması nedeniyle de "öğrenilmiş çaresizlik" yaşamaktadır.
Bu duygu yaşamda en önemli duygu olan "umudu" törpülemekte ve azaltmakta.. Herşeye karşın ben,içimizdeki, "umudun” korunması gerektiğine inananlardanım.
Berkin ölmedi ölümsüzlüğün sembolü oldu...
Herşeye karşın yeter ki soldurmayalın sol memenin altındaki cevahirimizi... Nazım Hikmet Ran'ın şiirindeki sözlerle.. Bu ülkede artık çocuklar ,kadınlar erkekler ölmesin, öldürülmesin dileğiyle Tüm ülkenin başı sağ olsun.
12 Mart 2014