Kağıt özerinde çok kolay gibi görünen Şanlıurfaspor maçı beklediğim gibi çok zorlu geçti. Allah’tan, sonu iyi oldu.

Bahri Hoca’nın ve yazılarımızda bizlerin tüm uyarılarına rağmen Yeni Çorumspor’un “nasıl olsa kazanırım” havasıyla sahaya çıktığını gördük. Futbolcuların maça motive olamadıklarını gördük. Sanırım, rakibi küçümsediler. Bunun bedelini de az daha ağır bir şekilde ödeyeceklerdi.

Sadece bu sezon değil, daha önce de Yeni Çorumspor’un bu kadar kötü olduğu bir maç hatırlamıyorum. İki pas yapamayan ve 11 maçta sadece 1 gol atabilen rakibe birçok pozisyon verdi.

Afjet Afyon maçının yıldızları Murathan ve Mikail sadece isim olarak sahadaydılar. Muhammed Rıdvan ve Kerem Çağatay’ın da çok kötü olması nedeniyle orta alan üstünlüğünü rakibe kaptıran Yeni Çorumspor, kanatlar da çalışmayınca pozisyon bulmakta çok zorlandı. Rakip Şanlıurfaspor değil de gruptaki herhangi bir takım olsaydı Yeni Çorumspor dün tarihi bir hezimet yaşayabilirdi.

İlk yarıda karşısında beklemediği kadar kötü bir Çorumspor bulan Şanlıurfaspor ikinci yarıda daha özgüvenli oynadı. Bir ara gol bile bulacaklarına inandılar ve etkili ataklar da geliştirdiler.

Yeni Çorumspor’da kaptan Ertuğrul dışında reaksiyon gösteren oyuncu yoktu desem abartmış olmam sanırım. Zaten iki golün hazırlanışında da kaptanın imzası vardı.

Son 5 dakikada işin rengi değişti. Hakan Yağmurkaya’nın golü rakibin tüm direncini ve umutlarını bitirdi. Peşinden Fatih Şerifoğlu’nun golü galibiyeti perçinledi.

Neticede Yeni Çorumspor belki de tarihinin en kötü futbolunu oynadığı maçı 2-0 kazanıp yoluna devam etti. Şansı, rakibin Şanlıurfaspor olmasıydı. Yoksa bugün daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

Galibiyete rağmen bu maçtan alınması gereken çok ders var. Eğer bu hafta lider Manisa karşısında da böyle oynarsa ki, ben böyle rezil bir futbolun tekrarlanmayacağını umuyorum, tarihi bir hezimet yaşayabilir.

Oyuna sonradan giren Hakan ve Fatih’in gol atması çok iyi oldu. Bu goller eminim moral motivasyon açısından performanslarına olumlu yansıyacaktır.