Her kötü gidişte önce hocanın kellesi gider. Yanlış da olsa maalesef durum böyle. Bunun son örneğini Çorum Belediyespor’da yaşadık. Sezonun ikinci yarısındaki düşüşün faturası teknik direktör Yusuf Tokuş ve ekibine kesildi.

Peki, gerçekten de suçlu her zaman teknik direktör müdür? Ya da, Çorum Belediyespor’da sorunun çözümü hocayı göndermek miydi? Bu hep böyle mi devam edecek? Gelinen noktada yönetim ve futbolcuların hiç payı yok mu? Ya da ne bileyim; taraftarın, basının, hatta şehrin? Mesela Çorum Belediyespor’un iyi yönetildiğini söylemek mümkün mü? Kötü gidişin nedeninin Yusuf Hoca olduğu kesin olarak belirlendi mi? Ya yanlış yere neşter vurulduysa? Ya sorun hocada değilse ki ben sadece hocada olmadığını düşünüyorum? Gördüğünüz gibi, cevapsız birçok soru.

Öncelikle ben sorunun tamamen Yusuf Hoca’da olduğuna inanmıyorum. 22 yıldır bu camianın içerisindeyim. Artık neyin ne olduğunu, rüzgârın nereden estiğini az buçuk biliyoruz. Kendi çapımızda bizim de bir istihbarat ağımız var. Kulüpte, takımda, camiada neler olup bittiğini biz de iyi kötü biliyoruz. Yine, yanlış da olsa, kulüp zarar görmesin diye bazı şeyler yazılıp çizilmiyorsa, bu kimsenin bir şey bilmediği anlamına gelmez. Fazla zorlamanın anlamı yok.

Belediyespor’da ciddi yönetimsel sorunlar var! Kişisel olarak iyi insanlar olabilirler ama her iyi insan iyi yönetici olacak diye bir şey yok. Gelinen noktada yönetimin ciddi hataları var. Yusuf Hoca’yı göndermekle sadece gün kurtarıldı. Bu durum böyle devam ederse, gerçekten çok yazık olur.

Belediyespor Çorum’un ortak paydası olmaktan çıkmış durumda. Ne şeffaflık var, ne de kurumsallaşmaktan bahsetmek mümkün. Başkandan başka kimse konuşamıyor. Başkan da “beni aramayın” diyor. Böyle bir şey olabilir mi?

Artık günahıyla sevabıyla Yusuf Hoca gönderildi ve takımın başına Cüneyt Biçer getirildi. “Doğru” ya da “yanlış” tercih olduğunu zaman gösterecek. Ama ben sorunun sadece teknik heyette olmadığının altını bir kez daha çiziyorum. Gelin, kalan 9 haftada “BEN” değil, “BİZ” deyin. Yoksa Play-Off treni de kaçacak. Daha zaman varken herkes kendisine çeki düzen versin.