Son 3 maçını net skorlarla kazanan Çorum Belediyespor, Düzyurtspor galibiyetinden sonra liderle aradaki puan farkını 4’e indirip 2. sıraya yükselirken, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.

Lider Düzyurtspor’la oynanan maç şampiyonluk umutlarının yeniden yeşertilmesi açısından büyük önem taşıyordu. Yönetim, bilet fiyatını 1 liraya indirerek Çorumluları maça davet ederken, Çorumlular da bu çağrıya kulak asıp tribünlerin büyük bölümünü doldurdu.

Çorum Belediyespor, lider Düzyurtspor karşısına yüksek motivasyonla çıkarken, henüz 2.dakikada Buğra’nın attığı golle skor üstünlüğü yakaladı. Golün vermiş olduğu moralle rakibe boş alan bırakmadı. 26. dakikada Emir bencil davranmayıp Buğra’ya pas vermeyi düşünce ikinci gol gelecek ve belki de maç orada bitecekti.

İlk yarıda Düzyurtspor’a pozisyon bile vermeyen Belediyespor’un savunması müthişti. İmam hava toplarını toplarken, ilk toplara yaptığı başarılı hamlelerle de rakibe gol şansı tanınmamasında büyük rol oynadı.

İkinci yarıya atak başlayan taraf konuk Düzyurtspor oldu. 60.dakikada yardımcı hakemin kaçırdığı açık ofsayt pozisyonunda H.İbrahim karşı karşıya pozisyonda kaleci Çağrı’yı geçemedi. 63.dakikada da Coşkun’un köşeye giden topunu müthiş çıkartıp bir kez daha gol şansı tanımayan Çağrı, bir takım için kalecinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. O zaman neymiş, demek ki, bir takım için atan ve tutan çok önemli.

Santrfor Emir’in yanı sıra savunmada İmam, orta sahada Oğuzhan Saraçoğlu, Oğuzhan Yalçın, Furkan, kanatlarda da Buğra ve Murathan 13. haftaya kadar gol yükünü çekti. Yani herkes gol atabiliyor. Bu dağılım da başarılı sonuçların alınmasında büyük etken olarak ön plana çıkıyor.

Düzyurtspor karşısında özellikle son bölümlerde farkı artırma fırsatları yakalayan Çorum Belediyespor, 90.dakikada ikinci golü buldu. Bu pozisyonda sağ bek Osman’ın hücuma çıkıp golün ortasını yapması aslında Belediyespor’un fizik gücünün yükseldiğinin açık bir göstergesidir.

Sonuç olarak, Belediyespor çok kötü orta ve birinci yardımcı hakeme rağmen kazanmasını bildi. Akıllı oynayıp gücünü ekonomik kullanan Belediyespor, hırslı ve istekli oyunu sonucu haklı bir galibiyet alarak zirve ile aradaki puan farkını 4’e indirirken, 2.sıraya yükseldi, rakibine de ilk yenilgisini tattırdı.

Düzyurtspor, Çorum’a yenilgisiz gelirken, sahaya namağlup olmanın havasıyla çıktı. İşlerin hep yolunda gideceğini düşünen Trabzon temsilcisi her şeyin bir ilkinin olduğunu unuttu. Ama Çorum’da bir ilki yaşayarak unvanını bırakıp gitti.

Son 3 haftada alınan başarılı sonuçlardan dolayı, yönetim, teknik heyet, futbolcular ve tüm çalışanları kutluyorum.

Mali Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Mustafa Özbayram’a ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Gece gündüz takımla yakından ilgileniyor. Takımla yatıp, takımla kalkıyor. İkili ilişkilerini de iyi kullanarak son haftalardaki deplasman masraflarını karşılayacak sponsorlar da bulup kulübe büyük katkı sağlıyor.