Kısa adı BAL olan Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Çorum Belediye, Çorum’un profesyonel ligdeki ikinci takımı olmak için çıktığı uzun lig maratonundaki ilk galibiyetine Samsun Tekkeköy Belediye karşısında ulaştı. Özellikle hücum hattında sakat oyuncuların yokluğuna rağmen zor da olsa 1-0 kazanan mavi-beyazlılar daha şimdiden kentte heyecan yaratmış durumda.

4. grupta ilk haftayı bay geçen, ikinci hafta maçında ise deplasmanda Tokat Erbaaspor’a şanssız bir şekilde 1-0 yenilen Çorum Belediye için Tekkeköy maçı son derece kritik bir önem taşıyordu. İlk kez Çorumluların önünde resmi bir maç oynayan Çorum Belediye’nin, kentteki havayı ve heyecanı artırması için galibiyetten başka çıkar yolu bulunmuyordu.

Maçın Cumartesi gününe alınması ister istemez seyirci sayısının azalmasında önemli etken oldu. Ama buna rağmen bin civarında Çorumlu sporsever Belediyespor’a destek verdi.

Maçı protokol tribününden izleyen Başkan Zeki Gül’ün heyecanını yakından gördüm ve doğrusu ben de diğer Çorumlular gibi bu heyecana ortak oldum.

Hücumdaki en önemli silahlardan olan Mesut Özpamuk, Ömer Özer ve Osman Gıdık’ın yokluğunda Belediyespor’un nasıl bir oyun anlayışı ile mücadele edeceğini hepimiz çok merak ettik. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, mavi-beyazlıların hücum anlayışını beğenmedim. Tipik bir Karadeniz takımı hüviyetinde oynadılar.

Eksiklere rağmen Çorum Belediye’nin gerçekten çok kaliteli oyuncuları var. Özellikle orta sahada Furkan ve Hüseyin gibi topu çok iyi kullanabilen iki oyuncunun varlığına rağmen ısrarla uzun toplara dayalı bir hücum anlayışını doğrusu çok yadırgadım. Kaldı ki, Belediyesporlu oyuncular topu yere indirdiklerinde daha etkili oldular. Bunun dışında, gerek savunmadan, gerekse orta alandan hücum hattına atılan  yüksek topların çoğu rakip savunma tarafından kolaylıkla kesildi.

İlk yarıda iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. 23. dakikada sağdan Serdar’ın ortasında topu yere düşürme hatası yapan Tekkeköy savunması, bunun faturasını Mustafa Veran’ın kafa golüyle pahalı bir şekilde ödedi.

İkinci yarıda oyun çok tempoluydu. Top bir Tekkeköy kalesinde, bir Belediyespor kalesindeydi. Devrenin ilk dakikalarında Furkan yakaladığı maçın en net pozisyonunu gole çevirebilse skor daha farklı olabilirdi.

Sonuçta Çorum Belediye için futboldan önemlisi skordu. 1-0 da olsa kazanıp moral buldular. Bundan sonrası için Belediyespor’a başarılar diliyorum.

Belediyespor’un, Çorum amatör futbolunun kalburüstü futbolcularının yer aldığı bir kadro ile 3.lig hedefiyle yola çıkması kentte büyük bir heyecan yaratmış durumda. Öyle ki, tıpkı Çorumspor maçlarının olduğu günler olduğu gibi, insanlar artık Belediyespor maçının sonucunu sormak için aramaya başladılar bizi.

Başkan Zeki Gül ve ekibi, ne lazımsa yapıyor. Hiçbir fedakârlıktan kaçmıyorlar. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar. Yönetimin tek yanlışı bence başarıyı kısa vadede elde etmek istemesi. Oysa 3.lig hedefine ulaşmak birkaç yıla ayılmış olsaydı bugün ne teknik heyet, ne futbolcular ne de yönetim bu kadar stres yaşamazdı ve temel de daha sağlam atılmış olurdu.

Tek endişem, çok heyecanlı gördüğüm Başkan Zeki Gül’ün, sezon sonunda olası bir kötü tabloda heyecanını yitirmesi.

Başkanım, sonuç ne olursa olsun heyecanınızı yitirmeyin. Bu heyecan ve azim olduktan sonra, eksiklerden ve hatalardan gerekli dersler çıkarıldığı sürece başarı kaçınılmazdır.