Sezona deplasmanda aldığı 2-0’lık Altınordu yenilgisiyle başlayan Çorum Belediyespor sahasındaki ilk maçta iyi oynamasa da Darıca Gençlerbirliği’ni yenik durumdan 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Belediyespor maça iyi başlayamadı. Bir tek bile organize atak geliştiremedi. Maça ön liberoda başlayan kaptan H.İbrahim, Darıca’nın 10 numarası Yusuf’la adam adama oynadı. Dolayısıyla oyuna fazla katkısı olmadı. Günümüz futbolunda artık böyle adam adama oynamak yerine alan savunması tercih ediliyor. Dünyanın 1 numaralı futbolcusu Messi bile alan savunmasıyla marke edilmeye çalışılıyor.

İlk 45 dakikada topa daha çok sahip olan, ayağa pas yapan ve atak üstünlüğünü elinde bulunduran taraf konuk takım oldu. Belediyespor maçın hemen başında Kaan’la tek pozisyonunu bulurken, Darıca Gençlerbirliği 3 fırsattan yararlanamadı. Bu ataklardan birinde top direkten döndü.

İkinci yarıya Belediyespor ikinci oyuncu değişikliği ile başladı. Ender’in yerine Haydar, Okan’ın yerine ise Macit görev yaptı. Bu değişiklikler Çorum Belediye’ye hareketlilik getirdi. Özellikle Haydar’ın getirdiği toplar ve attığı şutlar rakip kalede tehlikeli oldu. Haydar’ın iln onbirde oynaması gerekir diye düşünüyorum. Belediyespor değişikliklerden sonra rakip alanda daha çok görülmeye başladı ancak ataklar bir türlü organize olarak gelişmedi. Sürekli yana ve geriye oynanması yüzünden rakip savunma her defasında rahatça yerleşti.

54. dakikada ani gelişen Darıca atağında, savunmanın arkasına atılan top gol olarak filelerle buluştu. İbrahim Fatih takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Maçın son yarım saatinde Darıca’nın fizik olarak oyundan düşmesi ve Belediyespor’un da fizik olarak üst seviyede olması maçın kaderini değiştirdi. Belediyespor bu bölümde rakip kalede daha çok görülmeye başladı. 60. dakikada Darıca ceza sahasındaki karambolda Oğuzhan Saraçoğlu topu 90’a takınca skora eşitlik geldi.

Belediyespor galibiyet golüne 82. dakikada duran top organizasyonunda Kaan’ın kafa golüyle ulaşıp çok önemli bir galibiyet elde etti.

Bence, Çorum Belediyespor’da en büyük sorun orta sahada. Ofansa ve defansa katkısı yok denecek kadar az. Zaman zaman orta sahadaki boşluklar belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

Belediyespor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ’ın saha kenarından takımını iyi yönettiğini söyleyemeyeceğim. Sahada tek olumlu hareketini göremediğim kaptan H.İbrahim’i 90 dakika sahada tutmasına bir anlam veremedim.

Her şeye rağmen alınan galibiyet güzeldi. Emeği geçenleri kutluyorum.

Maçın hakemi Tolga Şinoforoğlu sonucu etkileyecek bir hata yapmazken, başarılı bir yönetim gösterdi diyebiliriz.