Önceki hafta deplasmanda Elazığ Belediyespor’u 4-1 yenen Çorum Belediye, geçtiğimiz hafta da sahasında Mardinspor’u 5-0 mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

Mardinspor, grupta -3 puanla son sırada yer alırken, kalesinde gördüğü 51 gole karşılık henüz gol bile atamamış bir takım. Seyircinin ilgi göstermediği ve adeta boş tribünler önünde oynanan maça Çorum Belediyespor hızlı başladı. Golü de henüz 4. dakikada son haftaların golcü oyuncusu Serdar’la buldu. İlk 45 dakikada oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Belediyespor 20. ve 25. dakikalarda da İbrahim Selen’in attığı gollerle devreyi 3-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Serdar’ın yerine Kaan’la başlayan Belediyespor, bu futbolcunun 48. dakikada attığı golle farkı dörde çıkarttı. İbrahim Selen ve Kaan net fırsatları kaçırınca farkın daha da açılması fırsatından yararlanamadı. 88. dakikada Kaan’ın kafa golü maçın skorunu 5-0 olarak belirledi.

Kaan, teknik direktör Hayrettin Gümüşdağ’ın yokluğunda yardımcı antrenör Habip Anapal tarafından ikinci yarıda sahaya sürüldü ve attığı 2 golle bulduğu şansı iyi değerlendirdi.

Çorum Belediyespor antrenman havasında oynayıp kendini fazla zorlamadı ve çok rahat bir galibiyet aldı. Konuk Mardinspor tek bir pozisyon dahi üretemezken sadece 2 kez köşe vuruşu kullanabildi. Çok genç, koşan ve tecrübesiz bir takım olan Mardinspor’un bu kadro ile ligde kalması mucize gibi bir şey olur.

Teknik direktör Hayrettin Gümüşdağ’ın yokluğunda takımın başında yer alan kaleci antrenörü Habip Anapal, Gümüşdağ gibi futbolculara bağırıp çağırmayınca futbolcular stresten uzak bir futbol sergilediler. Bunda rakibin zayıf olmasının da etkisi büyüktü.

Belediyespor’un bu kadro ile daha üst sıralarda yer alması gerektiğini düşünüyorum.

Maçın hakemi Ali Terzioğlu ve yardımcıları rahat bir maç yönettiler. Sonucu etkileyecek bir hata yapmadılar.

Belediyespor için zor haftalar yeniden başlıyor. Bu haftasonu Kahramanmaraş Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak. Onlar da zirveye oynuyorlar. Zor bir deplasman maçı Çorum temsilcisini bekliyor. Belediyespor’un üst sıralardan kopmaması için mutlaka puan alması gerekiyor.