Valla ben demiyorum. Cumartesi günkü köşe yazıma “Vatansever” rumuzuyla “Yahu sen önce Çorum'da yaşanan Belediyespor tekeli altına giren amatör sporun bitme noktasına gelmesini yazabiliyorsan yazsana…” diye devam eden bir yorum bırakan şahıs söylüyor. Kim olduğu belli değil. Her korkak gibi o oda kimliğini gizleyerek yorum yaptığı için işkembeden sallamış durmuş. Açıkçası kim olduğunu merak bile etmiyorum. Kendi memleketinin gazetecisine ülke futboluyla ilgili yorum yapma hakkı bile tanımayan bir şahsın gerçek anlamda Çorum’u sevdiğini, Çorum amatör sporunun iyiliğini istediği düşünülebilir mi? Ben düşünemiyorum.

Ne demişim köşe yazımda? Demişim ki, ‘Futbol Federasyonu’nun 2.ve 3.lig kulüplerinin altyapılarını Gelişim Liglerine almaması hata. Bu hatadan dönülmesi lazım. 90 kulüpten binlerce gencin ve çocuğun geleceği ne olacak? Bu zihniyetle Türk futbolu bir arpa boyu ilerleme kaydedemez.’ Bu düşüncem birilerini rahatsız etmiş. Neymiş efendim, Türk futboluyla ilgili yorum yapacak son kişi bizmişiz. Bizim yorum yapma hakkımız yokmuş. Aynen bu ifadeleri kullanmış o şahıs. Belediyenin tekeline giren amatör sporun bitme noktasına geldiğini menfaatimiz uğruna yazamıyormuşuz. Arkadaş senarist ya da Belediye’de bizim maaşları ödeyen birimde çalışıyor galiba. Evet, doğru diyorsun arkadaş, Belediye amatör sporu bitirdi. Aslında bunu da diyemezdim ama Belediye bu ayki maaşımı ödemedi. Ben de gıcıklık olsun diye yazmaya karar verdim.

Belediye’nin sözcüsü değilim elbette. Ama Belediye’nin spor yatırımları günlerce yazıldı, çizildi. Yazılıp çizilmese bile görmek isteyen görüyor. Belli ki bu şahıs ya körü körüne bir muhalif, ya da cahilin önde gideni. Bugün her mahallede spor alanları var. Çorum, spor tesisi açısından en zengin iller arasına girmeye hazırlanıyor. Yaz okulları bünyesinde 25 branşta 2 binin üzerinde genç ve çocuk spor eğitimi alıyor. Yıllarca Çorum’da güreş kulübünün olmaması nedeniyle birçok güreşçi başka illere gitmek zorunda kalmadı mı? Belediye güreş kulübü kurarak bu gençlerin Çorum’da kalmasını ve milli takımlarda güreşmelerini sağlamadı mı? Amatör spor kulüplerine yardımı kim yapıyor? 3.Lig’de mücadele eden Belediyespor’u ve uluslararası düzenlenen organizasyonları saymıyorum bile. Bu mu amatör sporu bitirmek? İnsaf yahu!

Biz elbette okuyucumuza saygılıyız, yapıcı eleştiri ve önerilere her zaman açığız. Ama eleştiri ile iftirayı ayırt etmek lazım. Merak ediyorum, bu şahıs Çorum için, bu gençlerin geleceği için bir yere bir çivi çakmış mı?

Tüm bu imkânları sağlayanlara çamur atılmaz, ancak teşekkür edilir.