08.08.2013 Perşembe günü Ramazan Bayramının ilk günü idi. Çok şükür Türkiye’mizde de, Çorum’da da, ailemizde de güzel geçti.

Arife günü ve bayramın 1. günü mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı. Bunlar ne güzel adet ve ibadetler. Allah ziyaretçilerden razı olsun.

        Tabii maalesef her bayramda olduğu gibi yine bu bayramda da birçok trafik kazası oldu. 72 vatandaşımız vefat etti. 300’ün üzerinde de de yaralı var. Herhalde basına intikal etmeyen yaralılar da vardır.

Trafik görevlilerince her türlü tedbir alınıyor ama yine de başta yorgun ve uykusuz sürücülerden kaynaklanan kazalar olmak üzere bir sürü kazalar oluyor. Allah ölenlere rahmet yaralılara da acil şifalar versin.

                                               ****                                                ****

        Bayramın 1. gününde 3-4 defa elektrikler kesildi. 10-15 dakika kadar sürdü ama artık bunlar olmamalı. Hastalar var, asansörde olanlar var. Böyle bir durumu kabul etmek mümkün değil. Çareler tükenmez bunun önlemini almamız lazım.

*****

        Yaşlı insanlar ekseriyetle biri uzak birisi de yakın olmak üzere iki gözlük kullanıyorlar. Bunlardan birini takınca diğerini nereye koyduklarını unutabiliyorlar. Hele de uzak gözlüğü unutulursa daha da zor oluyor.

Cep telefonunu nereye koyduğumuzu unuttuğumuz zaman çaldırarak bulabiliyoruz ama gözlükler kaybolunca hiçbir şey yapılamıyor. Burudan giderek gözlük çerçevelerine de bir çip konulabilir diyorum.

Belki çoğu insan için biraz lüks ve pahalı bir şey olabilir ama isteyenin de gözlüğüne böyle bir çip takılabilir. Günümüzde teknoloji çok ilerledi. Böyle bir sistemin çok pahalı ve çok zor olacağını da sanmıyorum.
                     ****                                                      

        Asıl yazacağım konu bayramda ekmek çıkmaması idi.  Ben, “bayramın 2. ve 3.  günü ekmek çıkmalı. Fırınların 5’de, 10’da biri 2. günü ekmek çıkarmalı 3. gün zaten çıkıyor” diye yazacaktım… Torunlarım, Hitit Gıda’ da ekmek var dediler ve gittiler aldılar. Sevindim, bir eksik giderilmişti. Ekmek bu, Allah yokluğunu vermesin.

Ekmeğin etiketinde, Nasip Ekmek Fab. yazılıydı, teşekkürler.   Yalnız ekmeklerin içi hamurdu… Bir dahaki bayrama, Nasip Unlu Mamulleri bunu nazarı itibara alarak pişkin ekmek çıkaracaktır. Kendilerine Çorum halkı adına teşekkür ediyorum, ağız tadıyla gelecek nice bayramlara diyorum.

                      ****                                                                        ****
        Bir diğer konu da bayramda ciğerlerimiz ormanlarımızda yangınlar vardı. Hem de günlerce kontrol altına alınamıyordu. Hâlbuki geçtiğimiz yıllarda yangınlar daha çabuk kontrol altına alınıyor ve daha çabuk söndürülüyordu.

Bu sene yangınların söndürülemeyişinin nedeni 60 tane yangın söndürme uçağının bakıma alınması ve parça eksiklerinden dolayı aylardır uçamıyor oluşlarıymış. Uçakların pilotları da bu yangınları çok üzülerek seyrediyorlardır.

Orman Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bütün bakanlar konuya el atmalı ve 60 tane yangın uçağı aylarca yerde bekletilmemelidir.