16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında partisinin ilçe teşkilatıyla buluşan ve esnafı ziyaret eden Bostancı, yeni bir dünyanın şekillendiğini ve Türkiye’nin istikrarsızlaştırma çalışmalarının odağında yer aldığını belirten Bostancı, “16 Nisan’da oylanacak yeni sistem, bu girişime karşı bir mukabele teşkil ediyor.” dedi.

Tarihsel dönüşümlerin, karizmatik liderler eliyle yaşandığını vurgulayan Bostancı, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, Türkiye için hayatî derecede önemli. Aklın hâkim olacağı bu sistemin hayırlı olacağına inanıyorum. Bu sistem değişikliği dezavantajları avantaja dönüştürecek.” diye konuştu.

Naci Bostancı’nın Bayat ziyaretinde kendisine AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir eşlik etti.

İlk olarak Bayat Belediyesi’ni ziyaret eden Naci Bostancı ve beraberindekiler, Başkan Ekrem Ünlü ile bir süre görüştüler. Başkan Ünlü ziyaretin anısına Bostancı ve Uslu’ya birer tablo hediye etti.

Daha sonra AKP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıya katılan Naci Bostancı burada partililere seslendi.

16 Nisan Referandumu’nun Türkiye için hayati önem taşıdığını vurgulayan Bostancı, sistem değişikliğinin yönetimdeki tıkanmışlıkların aşılmasına vesile olacağını söyledi.

16 Nisan’da rejim değişikliği değil sistem değişikliğinin oylanacağını vurgulayan Bostancı, bu değişime karşı çıkanların, iktidar yüzü görmeyenler olduğunu kaydetti.

Naci Bostancı konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“MHP ile birlikte ortaya koyduğumuz yeni sisteme karşı çıkanlar, bu ülkede iktidar yüzü göremeyenlerdir. MHP’nin muhalifleri de buradan bize ekmek çıkar derdindeler. Türkiye’nin temel bir fay hattı var. Son araştırmalara göre sağ ve sol olarak isimlendirilen bu kesimlerin dağılımı yüzde 65 ile yüzde 35 oranlarına tekabül ediyor. 7 Haziran’da yaşanan gelişmeleri hatırladığımızda Devlet Bey, alternatif iktidar arayışlarının içinde yer almayarak oyunu gördü. Bugün MHP’li muhaliflerle birlikte ‘Hayır’ kampanyası yürüten CHP, MHP’den koparacaklarla buradan bir iktidar çıkarma derdinde. Bunların gözünü iktidar hırsı bürümüş. Muhasebe yapmadan kör bir şekilde ilerlemeye çalışıyorlar.

Halkoyuna sunacağımız bu sistemde toparlayıcı siyaset ve toplumu kucaklayan bakış açısı esas teşkil edecek. CHP, bu sistemde iktidar olmak istiyorsa, kullandığı dili değiştirmek ve daha kucaklayıcı olmak zorundadır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim