Bayat Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte çok sayıda kadın bir araya gelirken yemek programında Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak ve Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü de katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Belediye olarak 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadınları bir araya getirmek için yemek programı düzenlediklerini, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü tebrik ettiğini ifade etti. Kadınların hem sosyal hem de devlet hayatında farklı bir konumda olduğunu belirten Ünlü, “Ülke ve millet olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyacımız var. Bugün bu ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakârlıklardan dolayıdır. Türkiye’de her evin içerisinde veya yakınında mutlaka bir şehit ya da gazi vardır. Vatanı, milleti ve ailesi için canını feda eden bu kardeşlerimizin ailesi ve yakınları bize emanettir” dedi.

Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak da; kadınların, bitmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakârlığı, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temeli olduğunu ifade etti. Geleceğin emanet edileceği, güçlü devletler ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmanın, en başta onları yetiştirecek olan kadınlara, eğitim, iş ve sosyal hayatta erkekler ile birlikte verilecek fırsat eşitliği ile sağlanabileceğini kaydeden Ocak, “Kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim