Bayat’ta düzenlenen demokrasi mitingine katılarak bir konuşma yapan Milletvekili Uslu, “Bugün birlik, beraberlik, milli şuur ve milli birlik günüdür. Gördüğünüz gibi Meclis’te bulunun Çorum’un Ak Partili ve CHP milletvekilleri bir aradalar. Ne için? Söz konusu vatan olduğu için, söz konusu demokrasi olduğu için, söz konusu Türkiye olduğu için, söz konusu geleceğimiz olduğu için bir ve beraberiz. Şairin dediği gibi ‘bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeşçesine’ birlikteyiz. Derdimiz bu ülkedeki birliğimizi, dirliğimizi namertler bozmasın diye beraberiz” dedi.
Bayat’ın isminin Türk boylarından aldığını belirten Uslu, “Dedem Korkut der ki, ‘Âlemde şer Oğuz’da er’ tükenmez. Bu ülkede tankıyla, tüfeğiyle yâda üniforma giymiş çapulcularıyla milleti bezdireceğini, bıktıracağını, ezeceğini düşünenler, karşılarında bu milletin yiğit evlatlarını, yiğit kadınlarını görmüşlerdir. Nasıl kimisi kamyona, kimisini tankın üstüne çıktı, tankın önüne yattı ama üç buçuk çapulcuya yol ve geçit vermedi. Türkiye’nin düzenini bozdurmadı. Bu asil milletin asaleti de bu asil millet olma şuuru da burada ortaya çıkıyor. Dedik ki biz demokrasiyi sevdik, biz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdık ve demokrasiyi çok sevdik. Hele hele uzun adamı lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı daha çok sevdik. Geçmişte başbakanları idam ettiniz, kimisini zindanlara attınız, kimisini anlından ter akıtarak savuran adam yaptınız. Artık bütün bunlar geride kaldı, aklımız başımıza geldi ve bundan sonra uzun adamı size yedirmeyiz. Öyle asmak, zehirlemek, yok etmek yok artık dedik. Yeter artık yeter söz milletin dedik” şeklinde konuştu.
Uslu, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Kim bu ülkeye kumpas kurmuşsa o bizim düşmanımızdır, onu böyle öğrendik ve gereğini yaptık. Çorumluyuz birbirimizden sorumluyuz, o halde Çorum dünyanın merkezidir. Bilimsel olarak bu kanıtlanmıştır. Çorum’un dünya ve Türkiye’ye örnek olmak gibi bir mecburiyeti vardır. İşte onun için seçimlere kadar, seçimlerde birbirimizle rakip bile olsak, kardeşçe birbirimizle omuz omuza olmaya, birbirimizle zor günümüzde beraber olmaya zorunluyuz. Değil mi istiklal savaşını beraber verdik, değil mi Çanakkale’de beraber şehit olduk. O halde bugünler Türkiye’nin yeni bir istikbal ve istiklal savaşıysa yine beraber oluruz, yine beraber can verir, yine beraber kan veririz ama bu memleketi namertte teslim etmeyiz dedik. O açıdan bugün devletimiz, siyasi partilerin temsilciler hep bir aradayız, kadın erkek hep bir aradayız. İşte millet olma şuuru böyle bir şey. Bu asil milletin sadece Çorum’da Türkiye’ye bir örnek birlik ve beraberlik görüntüsü vermekle kalmayıp, demokrasiye sahip çıkma konusunda da bütün dünyaya örnek olduğunu söylemeliyim.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim